FC Oudewater – RCL 1 – 1

Leuk voetbal, met hier en daar wat gezonde spanning en twee helften die bleven boeien, mede door de Bas Nijhuis-achtige wijze van fluiten door de dienstdoende jonge referee. Wat beide teams te bieden hadden op deze uiteindelijk droge middag op het Markveld in Oudewater was in ieder geval aantrekkelijk als kijkspel. Wanneer beide teams zo blijven voetballen hoeven ze wellicht niet te vrezen om in de molen van de versterkte degradatie terecht te komen. Maar dan zal er wel meer gewonnen dienen te worden want het sprokkelen van één punt per wedstrijd zal dan waarschijnlijk niet lonen.

Binnen dertig seconden kon Oudewater al de eerste hoekschop nemen, nadat de Leiderdorpse verdediging met moeite een snel doelpunt had voorkomen. Na even ademhappen lieten ook de bezoekers zich zien, onder leiding van Verdel en Weenink werd de Oudewaterse verdediging onder druk gezet. Jesper van der Zwart moest met regelmaat zijn mouwen opstropen om wisselend Jake van Heusden en Tommy Sinteur van zich af te blijven schudden. Met een schot van afstand probeerde de wederom goed spelende Marc Oosterwijk doelman Joe van Heusden te verschalken, dit mislukte echter. Meer succes had Bart Griffioen met een rush dwars door de Leiderdorpse gelederen, hij schudde ze af alsof ze er niet stonden, inclusief doelman Van Heusden (26ste min. 1-0). Dat het niet onmiddellijk gelijk stond was te danken aan de linkse staander van het Oudewaterse doel en het alerte optreden van keeper Meuleman daarna bij de rebound. Ook Sjoerd Wiltenburg probeerde een Oudewaterse duit in het zakje te doen, helaas voor hem kwam zijn loop dwars over het veld tot een voortijdig einde. Een domper voor de thuisploeg was het dan ook dat kort voor rust de gelijkmaker viel  (44ste min. 1-1).

Bij het begin van de tweede helft waren het Meulemans’ vingertoppen die een achterstand voorkwamen en collega doelman Joe van Heusden moest ook handelend optreden bij een schot van Griffioen. Het spel ging nu heen en weer waardoor beide doelmannen het wel wat drukker hadden dan normaal, zo kon Meuleman met een uitgestrekte voet de bal voor de voeten van Sjors Schouten weghalen en zag Oudewaternaar Jesper van der Zwart zijn inzet gekeerd door de Leiderdorpse goalie na een uiterst fraaie aanval van de gastheren. Hierna had Van Heusden nogmaals  alle geluk van de wereld toen een “Venhofje” vanaf het midden van het speelveld geen doel trof. Datzelfde geluk was ook voor de FC weggelegd toen Leiderdorper Tommy Sinteur op links zijn strakke voorzet door iedereen gemist zag worden nadat een van zijn collega’s een mooi overstapje had gemaakt. Of de VAR, indien aanwezig, ooit de val van Sven Rietveld binnen de beruchte “zestien” wel had gehonoreerd zou hebben  zal altijd een vraag blijven.

 

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Nick van den IJssel, Bob Appels (Walter van der Neut), Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Simon La Lau, Marc Oosterwijk, Sjoerd Wiltenburg (Menno Venhof), Sebastiaan Evers ( Sven Rietveld), Tim Goes (Kick van Zuijlen), Bart Griffioen.

Dat onze dappere weekpupil Stan Zwanenburg ook mooi scoorde was een goed begin van de wedstrijd,