FC Oudewater – Hertha  3 – 1

Na vier verliespunten in de twee laatste wedstrijden moesten de leiders in de vierde klasse C het opnemen tegen het vooralsnog onbekende Hertha uit Vinkeveen. Niet bijster hoog op de ranglijst staand kwamen de “Veners” onbevangen richting het voor hen verre Oudewater, niets te verliezen was hun credo. Echter de eerste twintig minuten leken de Oudewaternaren al snel korte metten te maken met hun tegenstander. Af en toe sprankelend voetbal werd er op de mat gelegd en het bevreemde een ieder dat het tot dat moment slechts 2 – 0 stond. Toch liep het anders dan verwacht, hoewel Hertha nimmer een echte vuist kon maken lieten ze zich niet overlopen. Ook de laatste tien minuten van de wedstrijd waren het aankijken waard, alle tijd die er tussen zat kan achteraf als zeer matig worden bestempeld.

Grobbelaar
Al heel snel werd de druk richting het doel van de bezoekende doelman Daan Hart opgevoerd. Een schot van Djardo Boele scheerde ternauwernood over de dwarsligger en een doelpoging, na een mooie kapbeweging, van Menno Venhof werd uiteindelijk een prooi voor de Vinkeveense goalie. De sluitpost van Hertha zou zich lopende de wedstrijd als een kopie van de legendarische doelman Grobbelaar ontwikkelen. Rare fratsen afwisselend met fraaie safes lagen hieraan ten grondslag. Een met geel en een strafschop beloonde overtreding van verdediger Ruben Versluis was de uiteindelijke basis voor het eerste doelpunt, Menno Venhof het slachtoffer, scoorde zelf in de negende minuut de penalty ( 1-0) Uitstekend werk van Mike Rijsbergen, hij ontfutselde Versluis, die schijnbaar niet echt zijn dag had, de bal en wist keeper Hart simpel te passeren ( 17e min 2 – 0). De eerste echte aanval van de Vinkeveners was een combinatie tussen Jur van der Horst en Neal Klesman, het uiteindelijke resultaat werd een oprapertje voor de Oudewaterse keeper van den Heuvel. Achtereenvolgens tilde doelman Hart een kopbal van Mike Rijsbergen en een afstandsschot van Djardo Boele over de lat en ook een actie tussen de Vor en van den IJssel werd vakkundig onderbroken om vervolgens stuntelig tot tweemaal toe bij een hoekschop aardig in de fout te gaan. Een uiterst onoverzichtelijke situatie leidde de aansluitingstreffer voor Hertha in, veel Oudewaternaren stonden erbij en keken ernaar ( 35ste min.  2-1)

Ontzettend rommelig
Met Joost Miltenburg voor de geblesseerde Mike Snel werd de tweede helft begonnen. Een tweede helft die zich voor een groot deel zou afspelen op het middenveld, waar vooral de Oudewaternaren zich bezondigden aan het te lang lopen met de bal, hun vrijstaande medespelers over het hoofd ziend. De gastheren kwamen goed weg na een hard schot van Neal Klesman dat maar net voorlangs het domein van Kay van den Heuvel vloog. Toen Nick van den IJssel een praktisch vrije doortocht had was het weer doelman Hart die prima redde, de Oudewaternaar moest het wel zelf proberen, zijn medespelers waren nog heel ver weg. Al met al werd het pas weer aardig om te zien toen de tijd op het scorebord op 80 minuten stond. Goed doorzetten van invaller Sjoerd Wiltenburg werd door Venhof afgerond ( 3-1)  Na een publiekswissel voor Djardo Boele deed zijn vervanger Simon la Lau nog een poging, maar al grabbelend onderschepte de Vinkeveense sluitpost de bal.

Opstelling Oudewater:  Kay van den Heuvel, Walter van der Neut, Jeffrey Brouwer, Mike Snel (Joost Miltenburg), Djardo Boele (Simon la Lau), Martijn de Goey, Nick van den IJssel, Mike Rijsbergen, Menno Venhof, Laurens de Vor, Bart Griffioen (Sjoerd Wiltenburg).