Zaterdag 29 februari mocht FCO Dames1 spelen tegen Bergambacht. Aangezien de meeste dames nog moesten bijkomen van een aardige carnaval, was een groot aantal wissels gunstig geweest. Helaas was dit niet het geval en moest de opstelling zo creatief mogelijk worden gemaakt. Coach Raymond Lantinga had deze opstelling verwezenlijkt, maar alles wees er op dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.

De eerste helft begon bij FCO zwak. Door afspraken die niet nagekomen werden, lukte het Bergambacht het eerste kwartier om te scoren. Daarbij was de 1-0 achterstand een feit. Het was duidelijk dat er wat gewisseld moest worden in de opstelling. Er moest een snelle dame achterin worden gezet om de snelle spits van Bergambacht voor te zijn. Sanne Kemp werd als laatste vrouw neergezet en Melanie Oorschot werd naar het middenveld verplaatst. Sanne Kemp wist door haar snelheid de spits van Bergambacht tegen te houden en hierdoor was het voor de voorhoede van Bergambacht moeilijker om door de achterhoede van Kiki Altena, Sanne Kemp, Sophie Doeland en Alissa Verwoerd te komen. Daarbij kwamen de afspraken die voor de wedstrijd gemaakt waren terug. Jessica de Wit slaagde er hierdoor in om aan de bal te komen en met een fenomenaal schot schoot zij de bal in het doel van Bergambacht. Tess de Jong en Luna Tuithof probeerden ook nog meerdere malen een bal in het doel van Bergambacht te krijgen, maar zonder succes. FCO ging de rust in met een 1-1 gelijkspel.

In de tweede helft moest er wat veranderen. De afspraken moesten beter worden nagekomen en dat is in de eerste helft amper tot niet gebeurd. De tweede helft begon FCO sterker. Er was besloten één iemand standaard op de snelle spits van Bergambacht te zetten, waardoor deze minder speelmogelijkheden zou krijgen. Dit plan slaagde. Op het middenveld werden de afspraken beter nagekomen en was het voor Justa de Koning, Melanie Oorschot, Jessica de Wit en Michelle Vergeer makkelijker om de bal bij de voorhoede te krijgen. Helaas kwam Oudewater toch weer op achterstand. De spits van Bergambacht wist door een foutje van FCO de bal in het doel van Nova de Goeij te krijgen. Oudewater stond 2-1 achter. Melanie Oorschot werd gewisseld en Rosan Stekelenburg stond weer in het veld, ondanks haar blessure. Michelle Vergeer slaagde erin om de bal in het doel van Bergambacht te krijgen, mede door een goed gespeelde vrije trap van Sanne Kemp. Michelle Vergeer stond helemaal alleen voor de keeper en speelde de bal over de keeper heen. Dit was de gelijkmaker en het stond 2-2. Daarna moest er weer gewisseld worden. Channah Sieling raakte geblesseerd en moest worden gewisseld. Melanie Oorschot kwam hiervoor in de plaats en bleek een gouden wissel te zijn. Er werd daarbij direct in een 4-3-3 opstelling gespeeld, om aanvallender te kunnen spelen. Dit had groot succes. Melanie Oorschot maakte het derde doelpunt van FCO en hierbij stond FCO voor met 2-3. Nu moest er weer in de 4-4-2 opstelling gespeeld worden om de voorsprong te behouden. Helaas ging het in de laatste twee minuten mis. De spits van Bergambacht liep vrij en kon zonder moeite de bal in het doel van FCO krijgen. De 3-3 was een feit en de wedstrijd werd afgefloten. Ondanks dat mogen de Dames1 van FCO blij zijn met zo’n ontzettend goede keeper. Nova de Goeij heeft deze wedstrijd ontzettend goed gekeept.

De 3-3 was voor FCO even een tegenvaller. Zoals in de titel genoemd, dit was voor hen niet helemaal het moment. Daarentegen hebben de dames van FCO het ontzettend goed gedaan, zeker met het aantal spelers wat er was en de harde regen. En net als in Uivergein geldt voor de Dames1 van FCO: meedoen is belangrijker dan winnen. Op zaterdag 7 maart spelen de dames van FCO thuis om half drie tegen SPV.

Opstelling: Nova De Goeij; Kiki Altena, Melanie Oorschot, Sophie Doeland, Alissa Verwoerd; Michelle Vergeer, Justa de Koning, Sanne Kemp, Jessica de Wit; Tess de Jong, Channah Sieling.