Vandaag speelde de JO19-2 de eerste wedstrijd in de bekercompetitie thuis tegen DVO. Dit team had de eerste wedstrijd met 8-3 gewonnen. Omdat zowel JO19-1 en JO19-2 te maken hadden met afzeggingen en blessures was het een beetje schuiven met spelers, maar uiteindelijk lukte het om met genoeg spelers te beginnen. Na een 3-3 ruststand stond na 90 minuten de 5-5 uitslag op het bord.

3 kwartier later dan gepland, wegens het onweer tijdens de wedstrijd daarvoor, kon worden afgetrapt. Al in de 1e minuut kon een Oudewaterse kans worden genoteerd. Jasper de Wit werd diep gestuurd, maar zijn schot was recht in de handen van de keeper. En 6 minuten later was het dezelfde speler, die op het doel af kon gaan, maar ook ditmaal trof zijn schot geen doel. Na 10 minuten kwam DVO op voorsprong. Uit een corner werd de bal knalhard tegen de touwen gekopt (0-1, 10.) DVO had nu het betere van het spel. Na een paar ongevaarlijk schoten op doel, kreeg de Vlaardingse spits een levensgrote kans om de score te verhogen. Een voorzet van links belandde via de vingertoppen van keeper Lars Stafleu voor zijn voeten, maar hij schoot van dichtbij hoog over. In de 20e minuut werd een vrije trap van DVO rakelings langs de paal gekopt. Even later waren de Vlaardingers weer kansrijk, een ingooi bereikte de spits, die kapte zich knap vrij, maar zag zijn schot via Lars tegen het zijnet belanden. Na een half uur spelen wist Oudewater zich onder de druk van DVO uit te spelen. Balverlies achterin bij DVO zorgde voor Oudewaters balbezit en Jasper stuurde Mike Paulus op links weg. Die nam de bal in een keer op de slof maar zijn schot miste echter de juiste richting. De volgende aanval was wel raak. Peter Oudshoorn veroverde de bal op het middenveld en stuurde Jasper op links de diepte in. Diens messcherpe voorzet werd door Koen van Winden bij de tweede paal binnengelopen (1-1, 31.) 2 minuten later een zelfde soort aanval, dit keer was de diepgaande speler Stijn Slager, maar helaas kon zijn voorzet net niet ingeschoten worden. In de 35e minuut leek Jasper een vrije doortocht naar het doel te hebben, maar hij besloot tot een schot, dat een metertje naast vloog. Een minuut later wist hij wel te scoren. Weer eens diep gestuurd leek hij een hoge voorzet te geven, maar de bal zeilde over de niet al te grote keeper heen in het doel (2-1, 36.) Nog geen 60 tellen later profiteerde Jasper van een slechte achterbal van de doelman, helemaal vrij ging hij de zestien in en sloot af met een strak schot in de rechterbenedenhoek (3-1, 37.) Toch haalde deze voorsprong de rust niet. In de 42e minuut zorgde balverlies op het middenveld ervoor dat de Vlaardingse nummer 8 de bal kreeg en een mooi schot vanaf een meter of 18 losliet. Buiten bereik van Lars verdween de bal in het doel (3-2, 42.) Kort voor rust werd de gelijkmaker gescoord. Na een aanval over links schampte Jorn Slootjes de DVO-voorzet en passeerde daarmee onbedoeld zijn eigen kansloze doelman (3-3, 44.)

De 2e helft was 7 minuten onderweg toen DVO voor de tweede keer vandaag op voorsprong kwam. Een voorzet van rechts belandde in de doelmond in de kluts en de DVO-spits was degene die profiteerde en de bal van korte afstand langs Lars wist te schieten (3-4, 52.) De volgende kans was weer voor de tegenstander, een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied werd echter vakkundig door Lars gestopt. In de daaropvolgende FCO-aanval kreeg Mike de bal op het middenveld en hij gaf een prachtige dieptepass op de op snelheid liggende Koen. Die wist de keeper met een mooi gekruist schot te verschalken, waardoor de stand weer gelijk was (4-4, 58.) DVO was gelijk daarna dicht bij een doelpunt, een verkeerde terugspeelbal bezorgde de bal bij de spits. Zijn schot werd half gestopt door Lars en de bal rolde langzaam richting doellijn. Gelukkig was Dave Schimmel de redder in nood en wist hij de bal net op tijd weg te schieten. In de 65e minuut kwam Oudewater weer op voorsprong. Jorn nam een hele verre vrije trap net over de middellijn en zag de bal via de handen van de (net iets te kleine) doelman tegen de netten slaan (5-4, 60.) DVO zette nu alles op alles om de gelijkmaker te forceren en een kwartier voor tijd viel die ook, al was daar wel een penalty voor nodig. Uit een ingooi beroerde Jasper Kooman de bal met de hand in de zestien en legde de scheidrechter de bal op de stip. De DVO-speler bleef kalm en gaf Lars geen kans (5-5, 75.) DVO zette nu nog een tandje bij (bij winst zouden zij verzekerd zijn van verder gaan in de beker), wat leidde tot een aantal krampaanvallen bij spelers van beide teams, maar verder dan een schot in de korte hoek – een prooi voor Lars – en een naast gekopte hoekschop kwam het niet.

Door dit gelijke spel heeft FCO19-2 nog een kans om door te bekeren, maar dan moet er volgende week wel met meer dan 5 doelpunten verschil van Dilettant JO19-1 worden gewonnen. Deze wedstrijd vindt plaats om 11.30 in Krimpen aan de Lek.