Zwarte Pijl – FC Oudewater 2-3

Het was een ietwat andere start dan normaal van een wedstrijd. Het begon met de file(s) op de heenweg, een samba trommelgroep op het veld, een wedstrijdformulier dat niet uitgeprint kon worden. Kortom het duurde even voordat de scheidsrechter zo rond tien voor half vier het beginsignaal kon geven. Door het niet aanwezig zijn van een wedstrijdformulier ontbreken er in het verslag overigens ook een aantal namen van Rotterdamse spelers waarvoor excuses van de schrijver van dit verslagje.

Verrassend begin
Er stond nog geen anderhalve minuut op de klok of de stand van 0-1 kon worden genoteerd. Gijs Kautz was het slachtoffer na een tackle van een Rotterdamse verdediger en dit gebeurde binnen de “zestien”, de getroffene zelf benutte feilloos de toegekende strafschop ( 1ste min.) Na een snel opgebouwde aanval een paar minuten later weigerden zowel Menno Venhof als Gijs Kautz de hun geboden kansen te honoreren, de doelman van Zwarte Pijl was niet bereid mee te werken. Een vrije trap van de Rotterdammers scheerde rakelings langs het doel van Arnold de Ruyter en de spits van de thuisploeg miste een opgelegde kans, zijn schot ging voorlangs. Charble Trieble, spelend met nummer 6, zag ook een schot voor het Oudewaterse doel langsgaan en als Mike Snel niet had ingegrepen was diezelfde nummer 6 vrij op doelman de Ruyter afgegaan nadat hij bijna alles en iedereen voorbij was gelopen.

Menno Venhof ’s poging tot scoren werd door de Rotterdamse doelwachter fabuleus uit de hoek getikt en Laurens de Vor zag de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen. Na goed doorzetten en aangeven van de Vor was het weer Kautz die scoorde (0-2, 39ste min.) Een prachtig genomen vrije trap door Milton Ramos bracht de thuisploeg weer wat dichter bij de Oudewaternaren ( 1-2, 44ste min.)

Aardige voortzetting
Kort na rust liet de rechtshalf (nr. 4) een hard schot op het Oudewaterse doel los, keeper de Ruyter deed echter waarvoor hij is aangenomen, de bal pakken. Zijn collega aan de overzijde had wat meer moeite met een schot van Menno Venhof en Kautz, op zoek naar meer, schoot een behoorlijke kans huizenhoog over. Een aantal van de ZwartePijl-spelers bleek overigens gezegend met een behoorlijke techniek, jammer dat ze sommige mooie bewegingen te ver doorvoerden. Weer was het Gijs Kautz die een droomkans kreeg, de inmiddels ervaren rot in het vak verzuimde echter om af te spelen, sterker nog hij had het ook zelf kunnen doen.

Na toch weer slordig verdedigen van Oudewater konden de spelers van Zwarte Pijl de armen in de lucht steken, de doelpuntenmaker was Rozenblad ( 2-2, 75ste min.) Een voorzet inkoppen zoals Bep Bakhuis dat decennia geleden ooit deed werd gekopieerd door de immer op doelpunten loerende Gijs Kautz, zijn zweefduik leverde echter niets op. De enige dissonant op het veld, of beter gezegd langs de lijn, was de assistent-scheidsrechter van de Rotterdammers. Zijn “foute” signaal voorkwam dat Oudewater toch weer afstand kon nemen. De uiteindelijke beloning was er voor aanvoerder Gijs Kautz, met zijn derde doelpunt van de wedstrijd in de 89ste minuut bewees hij maar weer dat een wedstrijd nooit gelopen is voordat de scheidsrechter heeft afgefloten, hieraan ging trouwens een goed samenspel met Nick v.d. IJssel vooraf (2-3, 89ste min.) Dat Oudewater hierna met 10 man verder moest vanwege een blessure van Kautz was uiteindelijk voor de statistieken.

Opstelling FC Oudewater: Arnold de Ruyter, Simon La Lau, Jeffrey Brouwer (Roy de Jong), Mike Snel, Djardo Boele ( Martijn de Goey), Joost Miltenburg, Haitham Taher (Mike Rijsbergen), Laurens de Vor, Gijs Kautz, Menno Venhof, Nick v.d. IJssel.