Na een goede start vorige week in de hoofdklasse hoog, ontving de MO17-1 van De Jonge Spartaan op 25 januari een onbekende tegenstander. Oudewater MO17-1 is in de 1e klasse afgetekend
kampioen geworden en dus konden we uitzien naar een interessant duel. Of het nu overmoedigheid was of een te kort nachtje weten we niet, maar onze meiden begonnen slap. De tegenstander was het eerste kwartier feller in duels, sneller in de omschakeling en meer gebrand op een resultaat. Het gevolg was dan ook dat we tegen een 0-2 achterstand aankeken na twee persoonlijke missers (van meerdere speelsters achter elkaar). Pas daarna werd er een tandje bijgeschakeld en leken beide partijen aan elkaar gewaagd.

In het laatste deel van de eerste helft voerden de Spartaanse meiden de druk fors op. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden. Op een snel gespeelde pass van Vera maakt Nova na een formidabele rush de aansluitingstreffer. Kort daarop laten de meiden zich verrassen door een goede counter van de opponenten. Ruststand 1-3. In de rust blijken de meiden ontevreden maar nog niet verslagen. We spreken af hoog druk te blijven zetten. Helaas is de start van de tweede helft erg slordig en te gehaast, waardoor we niet aan ons beoogde aanvalsspel toekomen. Te veel speelsters doen niet datgene waar ze goed in kunnen zijn. Verkeerd getimede acties, niet logische keuzes. En ook Oudewater blijft fel. De 1-4 valt na wederom een persoonlijke fout. De Jonge Spartaan blijft wel hard werken en krijgt ook nog een verdiende goal in de tweede helft. Sandy (assist Willemijn) dribbelt mooi door de verdediging en rondt strak af. De 2-4 eindstand spreekt voor zich. Het slappe begin is tot het eind beslissend gebleven voor het resultaat in een wedstrijd tussen verder gelijkwaardige teams. Volgende week weer thuis en dan moeten de meiden vanaf het fluitsignaal gelijk aan de bak om weer aan punten te kunnen denken.