Oudewater – VRC   2 – 2

Ondanks het goed geprepareerde veld 5 op het Oudewaterse Markveld was de animo om deze wedstrijd te bezoeken behoorlijk aan de lage kant. Het een en ander zal best wel te maken hebben gehad met de zeer warme weersomstandigheden. In eerste instantie hadden de wegblijvers geen gelijk, het begon allemaal best aantrekkelijk, maar gaande de wedstrijd kon bijna niemand de wegblijvers meer ongelijk geven.

Binnen 10 minuten was het al prijs na een aantrekkelijke aanval. De basis lag bij Bart Griffioen, de afmaker was youngster Thomas Hoogenboom (1-0)  Vele aantrekkelijke aanvallen verder stond het echter nog immer 1-0, een stand die gezien het vertoonde spel tot dan toe hoger had moeten zijn. De Veenendaalse Racing Club kwam er praktisch niet aan te pas. Met name Nijhuis en Van der Horst liepen van het kastje naar de muur.

Vooral na de warme(?) thee veranderde er nogal wat. Het spelpeil zakte ver weg speciaal na het wegzenden van Sam Schoeman kregen de Oudewaternaren het steeds moeilijker tegen de overgebleven 10 mannen uit Veenendaal. Ook na een aantal wisselingen ging het niet veel beter. Toch leek in de 80ste minuut het pleit beslecht, Ivo Anbergen scoorde de 2-0 na goed voorbereidend werk van Ties van de Werf (ingevallen) en Thomas Hoogenboom. Er was echter nog niet afgetrapt of er viel al een tegendoelpunt. Kort na de tweede Oudewaterse goal scoorden het Veenendaalse tiental de 2-1 met een fraaie diagonale was het Robin Segers die scoorde. De andere invaller Marco de Gooijer deed ook nog even een duit in het zakje, na een fraaie  aanname scoorde hij koelbloedig de 2-2. Hiermee strooide hij wat zout in de Oudewaterse (beker)wond.