FC Oudewater – CSW 1-1

Beide teams hadden het zo broodnodig om de gevarenzone wat meer te ontstijgen, drie punten. Als het een jurysport zou zijn kregen de Oudewaternaren voor het vertoonde spel een 7,5 en de Wilnissers een 6,5. Voetballend had de Oudewaterse elf weer meer in huis, zoals vaker in deze competitie, alleen het omzetten in doelpunten vormt noch immer een probleem.

De schrik zat er dan ook al snel goed in toen na een afgeslagen Oudewaterse aanval in de tweede minuut balverlies op het middenveld leidde tot een onoverzichtelijke situatie binnen het vijfmetergebied, de enige die simpel deed wat hij moest doen was Emmanuel Emma’s,  hij scoorde de 0-1. Het zogenaamde druk zetten kwam bij de Oudewaterse ploeg vooralsnog niet zo goed uit de verf. Wel werd er eendrachtig de aanval gezocht om te trachten het leed weer te verzachten. Doelman Gök zag een hard schot van Bart Griffioen rakelings over zijn doel heen scheren en kon met een beetje mazzel een kopbal van Ivo Anbergen uit de lucht plukken. Bram Noordman stond rond de twintigste minuut aan de basis van de verdiende gelijkmaker, zijn strakke pass op Sven Rietveld stelde laatstgenoemde in staat om een gave voorzet te produceren en Bart Griffioen, de weinig scorende maar altijd gevaarlijke Oudewaterse nummer 11 maakte een fraai doelpunt (1-1, 19e min.). Kopballen van Willem La Lau en Anbergen bereikten niet het beoogde doel en aan de overzijde moest diezelfde Anbergen een pittig probleem opklossen toen Emma’s en zijn medeaanvaller Lars Wille dreigden de Oudewaterse verdediging te verschalken. Een overtreding binnen de beruchte zestienmeter van CSW had moeten worden opgevolgd door een penalty, de bal werd echter buiten dat gebied neergelegd en er bleef slechts een vrije trap voor Oudewater. Sven Rietveld kegelde de bal snoeihard het Wilnisser doel in, maar Rahim Gök reageerde fabelhaftig en ranselde het leder zijn doel uit. In de 45ste minuut braken maar liefst twee CSW’ers uit richting het doel van Kaj van den Heuvel, tevergeefs want op dat moment floot de dienstdoende leidsman voor de thee. De reacties van de diverse bezoekers en spelers uit Wilnis waren niet bepaald lovend en zeker niet zo netjes.

Ook het begin van de tweede helft leek een beetje op het begin van het eerste deel. Nu werd er echter wel resoluut opgetreden door de gastheren en konden ze vervolgens het initiatief weer naar zich toetrekken. Even nog was het wat paniek voor het FCO-doel maar toen de rust was weergekeerd ging het publiek er nog eens even lekker voor zitten. Dat doelpunt zou immers vallen. Het overwicht was behoorlijk groot en Noah Steen, Jelle van den Bosch en Tijn Mager zagen telkens maar weer de hielen van hun tegenstanders. Maar het zat de Oudewaterse mannen beslist niet mee. De hier en daar gedoneerde gele kaarten en vooral de niet getoonde gele kaarten veroorzaakten veel ergernis bij beide teams. Er was af en toe geen sprake van meten met gelijke maat. Even moest doelman Van den Heuvel optreden bij een schot van Mick van der Loo en moest hij ook goed zijn doel uitkomen om Wille het scoren te beletten. Kans op kans op kans kon door Oudewater door wat voor omstandigheid dan ook maar niet benut worden. En toen de bal uiteindelijk in het CSW-doel lag was het de scheidsrechter die tot ieders verbazing ergens een overtreding had gezien.

Een goedmakertje was het uiterst fraaie doelpunt van David Hagoort onze weekpupil, grote klasse David.