FC Oudewater – FZO 3 – 0

Niet bepaald spannend was het vanmiddag op het Markveld, de tegenstander van FC Oudewater, het Zeister FZO gaf absoluut niet thuis in deze ontmoeting. Toen een van de betere spelers bij de gasten zo rond de zeventigste minuut ook nog op een bekeuring c.q. rood werd getrakteerd was dat hele kleine beetje positivisme bij FZO helemaal verdwenen en werd het eenrichtingsverkeer alleen maar heftiger. Dankzij de uitblinkende jonge doelman Koen van Schuppen bleef de schade voor de ploeg uit Zeist beperkt. Door deze overwinning zijn Oudewaternaren weer wat dichter naar koploper VVZ gekropen en moet FZO zich ernstig zorgen gaan maken.

Goed voetbal

Vanaf de aftrap domineerden de Oudewaternaren volledig, maar al snel werd duidelijk dat de gastheren moesten opboksen tegen de in bloedvorm verkerende doelman van FZO. Goed voetballend kwamen ze telkens weer tot vlak bij zijn domein maar telkens weer had hij een antwoord op de doelpogingen van o.a. Bart Griffioen, Wouter van Sprundel en Menno Venhof. Zo rond de zeventiende minuut werd de Zeister sluitpost toch verslagen, na een breed opgezette aanval over rechts via Bjorn Stalvord en Menno Venhof werd de bal door Van Sprundel keurig in het doel gewerkt, Van Schuppen was in dit geval kansloos. Pogingen van Dennis Koudijs om zijn voorwaartsen te bereiken met lange ballen en/of steekpasses strandden allemaal door het attente optreden van de Oudewaterse verdedigers of door het onbegrip van zijn medespelers. Slechts een schot(je) van Danny ter Hoeve kwam door richting het doel van Kay van den Heuvel en daar had de doelman geen enkele moeite mee. Een steekpass op Griffioen bracht de snelle Oudewaterse aanvaller vrij voor het doel van de tegenstander, maar ook nu was Van Schuppen de baas in zijn doelgebied. Nog eenmaal moest de Oudewaterse verdediging ingrijpen, dit was toen Ter Hoeve het helemaal alleen probeerde, zijn solo werd uiteindelijk vakkundig onderbroken.

Scorend vermogen

In de tweede vijfenveertig minuten veranderde het beeld van de wedstrijd nauwelijks, steeds weer golfden de aanvallen richting het doel van FZO en het was eigenlijk wachten op (veel) meer doelpunten. Het scorend vermogen leek de Oudewaterse elf in de steek te laten totdat zo ongeveer na een uur spelen Wouter van Sprundel toch een gaatje vond in de kluwen van spelers waarin hij terecht was gekomen, met een heel klein beetje hulp liet hij toch de 2-0 noteren.

Rood

Natrappen mag nog steeds niet op de voetbalvelden en dat was Dennis Koudijs even vergeten, verwijdering van het veld was voor hem het gevolg, zijn slachtoffer Simon La Lau kon gelukkig wel weer verder spelen. Een pittige overtreding binnen de “zestien” werd de inleiding tot het volgende Oudewaterse doelpunt, de terecht gegeven penalty werd door Wouter van Sprundel onberispelijk binnen gewerkt. Van Sprundel die overigens zo langzamerhand zijn oude niveau begint terug te vinden, hoewel zijn laatste poging beter had verdiend verdween de bal ruim over het Zeister domein.

Opstelling Oudewater: Kay van den Heuvel, Walter van der Neut, Niek Sluijs (Joost Miltenburg), Björn Stalvord, Djardo Boele, Simon La Lau, Mike Rijsbergen, Ivo Anbergen, Menno Venhof ( Tim Goes), Wouter van Sprundel, Bart Griffioen ( Mike Snel).

In feite was het wel  4 – 0, want het mooie doelpunt van onze pupil van de week Lars Mulder mag natuurlijk ook worden meegeteld! Grote klasse Lars !