FC Oudewater – UVS  2 – 3

In een aantrekkelijke wedstrijd tegen een tot dan toe vrij onbekende tegenstander moest de Oudewaterse ploeg het opnemen tegen een degradant uit de 1e klasse t.w. UVS uit Leiden. In de eerste helft van het treffen waren de gastheren overduidelijk de betere ploeg en in deel twee waren de krachten wat meer verdeeld. De gelukkigste zou uiteindelijk met de drie punten naar huis gaan, een gelijkspel was echter het meest logische geweest.

Eerste schrik

Dat kwam eventjes stevig aan bij de Leidenaren toen in de tweede minuut Ivo Anbergen’s kopbal tegen de touwen van het Leidse doel vloog. Na het neerleggen van Thomas Hoogenboom kwam de vrij trap van Sven Rietveld keurig op het voorhoofd van de Oudewaterse middenvelder terecht (1-0, 2e min.).  Slechts een paar minuten later zag de jonge doelman Ayoub Boutahri (19 j.) tot zijn grote schrik weer zo’n zelfde bal op zich afkomen en was de chaos bijna compleet. Een van de Leidse verdedigers roeide het leder met een keiharde trap ver naar voren weg alwaar de snelle I  Adima, een beetje type Haller, een snelle spurt inzette en de Oudewaterse verdedigers zijn hielen liet zien. Doelman De Ruyter was echter alert en voorkwam verder onheil. Vervolgens  kwamen er legio kansen voor de ploeg van trainer Redel en Co. , zelfs eenmaal wel drie op een rij binnen 30 seconden echter zonder het gewenste resultaat. Een geplaatste bal van Sjoerd Wiltenburg redde het net niet en een schot op de valreep van Sven Rietveld werd een gewilde prooi voor de Leidse goalie. Tussendoor werd er nog een waarschuwing af gegeven door Leidenaar Tim van Dam, de man met een fluwelen trap, dit keer onderschepte de Oudewaterse verdediging het naderende gevaar.

Andere wedstrijd

Al snel moest Arnold de Ruyter ingrijpen bij weer een doorbraak van I Adima, menigeen verkeek zich op zijn snelheid. Aan de andere kant van het veld loste Bart Griffioen een hard schot welke rakelings over het vijandelijke doel scheerde. Hierna was het even alles UVS wat de klok sloeg. Stom balverlies op het middenveld leidde al snel de gelijkmaker in, en ja natuurlijk was dat door Adima ( 1-1, 51ste min. ).  Gelijk daarna beukte de volgende vrije trap van Van Dam tegen de staander, Oudewater was het allemaal even kwijt. Aanvaller Bart Griffioen moest er zelfs een keer aan te pas komen om die gevaarlijke Leidse speler tot de orde te roepen.  Thomas Hoogenboom verzuimde vervolgens om de hem geboden kans af te maken en de Leidse assistent-scheidsrechter speelde zeker tweemaal geen eerlijk spel. Het moet overigens wel gezegd dat het ook aan Oudewaterse zijde dienaangaande een keertje een fout werd gemaakt. Weer een goede vrije trap van de Leidse nummer 5, Van Dam, werd dit keer door De Ruyter uit zijn doel geranseld, de hieruit volgende corner veroorzaakte nogal wat chaos voor het Oudewaterse doel, uiteindelijk werd de bal geruimd.

Het venijn zat in de staart

Een heel mooie aanval over de rechterflank van de Oudewaternaren werd niet beloond en de snelle tegenstoot van UVS d.m.v. invaller Bjorn van Stigt was niet van gevaar ontbloot. Kick van Zuijlen stak er een been voor en voorkwam een achterstand. Datzelfde gold voor zijn doelman, met twee vuisten stompte hij de inkomende bal ver uit zijn doelgebied. Toen was er weer die vermaledijde I Adima, hij zette drie Oudewaterse spelers even op het verkeerde been, waarvan er trouwens twee tegelijk trachtten een sliding te maken en liet De Ruyter de gang naar het net maken (1-2, 85ste min.). In de 87ste minuut leek de strijd uiteindelijk gestreden toen Willem La Lau daar stond waar het moest en de 2-2 binnen werkte. Wie daarna het winnende Leidse doelpunt maakte was niet helemaal duidelijk, maar wederom stonden er een aantal Oudewaternaren verkeerd. (2-3, 90ste min.) .

Oudewater:

Arnold de Ruyter, Walter van der Neut, Bram Noordman, Jesper van der Zwart ( Simon LaLau), Kick van Zuijlen , Lars Janmaat (Willem La Lau), Sjoerd Wiltenburg, Sven Rietveld, Bart Griffioen  (Dante van Baaren), Ivo Anbergen, Thomas Hoogenboom ( Nick van den IJssel).

De manier waarop onze weekpupil Tim van Vliet zijn doelpunt scoorde getuigde van grote klasse!