Na lange tijd mochten de dames van het eerste elftal weer een wedstrijd voetballen. Door de komst van een hoop nieuwe dames heeft de damesselectie nu twee teams waarmee zij komend seizoen ingaan. Coach Wilco van Groeningen heeft een aantal oefenwedstrijden geregeld waaronder de oefenwedstrijd tegen Benschop. Doordat het nog niet duidelijk is hoe het eerste en tweede moeten worden ingedeeld, heeft hij een selectie gemaakt van vijftien dames die de eerste oefenwedstrijd mee mochten naar Benschop. Om het half uur was er een wissel, zodat er kon worden gekeken wie op welke plek het best past.

In de eerste helft begon het bij FCO allemaal vrij stug. De dames moesten wennen, zowel aan elkaar als aan hun soms ‘nieuwe’ positie. De bal kwam meerdere malen bij de twee snelle spitsen van Benschop die vaak de kans kregen om voor het doel te komen. Door slordigheidsfoutjes van de verdediging van FCO en een middenveld dat weinig meeverdedigde was het lastig om de doelpunten van Benschop te voorkomen. Hierdoor werd het in de eerste helft 3-0 voor Benschop. Aan het eind van de eerste helft kwam Oudewater terug en werden er mooie combinaties gemaakt, waardoor de voorhoede van Oudewater vaker bij het doel van Benschop kwam. Het lukte helaas niet om hier een doelpunt uit te krijgen.

In de rust werd er besproken dat er dingen moesten veranderen. Er moest meer gevoetbald gaan worden door Oudewater en de ballen moesten niet alleen van de verdediging naar de voorhoede worden gespeeld en weer terug. Zo begon de tweede helft na een paar wissels. Het eerste van FCO was sterker dan in de eerste helft en er werd meer gevoetbald. De combinaties die Oudewater maakte waren mooi en de dames slaagden er meerdere malen in om de bal bij het doel van Benschop te krijgen. Helaas kwam de bal dan in de handen van de keeper of werd er slecht afgerond op het doel, waardoor de bal niet in het net van Benschop terecht kwam. De verdediging van Oudewater slaagde er samen met de keeper van FCO in alle ballen uit het doel van FCO te houden en speelde sterk voetbal.

Helaas is het de dames van het eerste van FCO niet gelukt om de winst te pakken en gingen de dames met een nederlaag op zak terug naar Oudewater. Echter zit er zeker potentie in om het damesvoetbal bij FCO naar een hoger niveau te tillen en zien de dames en coach Wilco van Groeningen er een kleurrijke toekomst in. Zij gaan met zijn allen aan de bak om er een sterk seizoen van te maken.

De volgende oefenwedstrijd zal thuis plaatsvinden op donderdag 27 augustus om 20.00 uur tegen Sportlust uit Woerden.

Speelsters: Bibian ter Burg, Christy Sondermeijer, Ellen Makker, Estelle van Setten, Jessica de Wit, Melissa Cornelissen, Michelle Vergeer, Milou Boogert, Monica Kösters, Nova de Goeij, Rosanne Bader, Saskia van Achthoven, Sophie Doeland, Sophie Uittenboogaard, Thyra van der Wilk.