Gouda – Oudewater 1-2

Vier minuten voor tijd werd de periodetitel een feit voor de Oudewaternaren. De Goudse verdediger Van der Elburg speelde bij de tweede Oudewaterse treffer een niet onbelangrijke hoofdrol. Hij toucheerde met het hoofd de bal zodat zijn doelman, Jeffrey Vonk, het nakijken had. De beste bijrol was voor Oudewater-verdediger Djardo Boele die speciaal was overgekomen om de vrije trap te nemen; 1-2. Op het moment van de score speelde Oudewater met tien man, omdat Martijn de Goeij na een tweede gele kaart de kleedkamer had moeten opzoeken (76e min). De Oudewaterse middenvelder kreeg deze straf door toedoen van Hoessein Ouahabi die een vrije trap tegen de rug van de weglopende De Goeij schoot. Een klassieke vorm van vervelend en onsportief gedrag waarin de betreffende speler en zijn tweelingbroer zich meesters toonden. Daarbij komt nog dat zij beiden gevaarlijke en beweeglijke voetballers zijn die het de Oudewaterse defensie van meet af aan moeilijk maakten. Samen stichtten zij dermate veel gevaar dat Gouda het zich in verdedigend opzicht -met een extra mannetje- comfortabel maakte. Gouda opende na 10 minuten de score, toen Hoessein Ouahabi achter de verdediging de bal controleerde en doelman Van den Heuvel kansloos liet; 1-0. Zeven minuten later was het al gelijk door aanvoerder Menno Venhof die een cadeautje van Daan de Heer verzilverde; 1-1. In dezelfde minuut kwam de spits opnieuw oog-in-oog met Vonk maar kwam deze laatste als overwinnaar uit de strijd. Venhof werd hierdoor de ‘te kloppen man’. De Gouwenaars Hoekstra en Angkotta liepen door hun overtredingen de eerste kaarten van de wedstrijd op en na 34 minuten was dat lot ook De Goeij beschoren. Vlak voor rust zette Gouda nog even flink aan met een mislukte rebound van De Heer en drie hoekschoppen binnen evenzovele slotminuten.

Met Gijs Kautz voor verdediger Brouwer had Oudewater in het derde kwart een zichtbaar overwicht. Gouda loerde nadrukkelijk op de counter en had daarvoor pionnen in huis. Ouahabi zag in de 56e minuut zijn actie te elfder ure slechts een hoekschop opleveren in een fase dat Oudewater wel blafte maar niet beet. Van der Neut scoorde een gele kaart en Mike Rijsbergen vond doelman Vonk in de korte hoek op zijn weg nadat hij de bal uit de lucht op de slof nam. De mogelijkheden bleven zich opstapelen en ook Kay van den Heuvel moest voor Oudewater aan de bak. Ondermeer door attent uit te lopen en zich voor de voeten van Ouahadi te storten. De gelekaarten-koorts woekerde onderwijl voort (o.a. De Goeij, Kautz, Hassan Ouahadi) en via de vingertoppen van Van den Heuvel kwam de inzet van Hassan Ouahadi op de Oudewaterse lat. Ondanks alles behield Oudewater met 10 man het initiatief en dat werd in de slotminuten beloond. Met enig fortuin!

Opstelling Oudewater: Kay van den Heuvel, Walter ven der Neut, Jeffrey Brouwer (46. Gijs Kautz), Mike Snel, Djardo Boele, Martijn de Goeij, Sjoerd Wiltenburg, Laurens de Vor, Nick van den IJssel (72.Bart Griffioen), Menno Venhof (aanv.), Mike Rijsbergen.