FC Oudewater – CVC Reeuwijk 1-3

Vuurwerk had de Reeuwijkse aanhang in bezit en dat werd na gebruik ook de opmaat naar een onstuimig begin van hun uitwedstrijd in Oudewater. Zes minuten hadden de bezoekers nodig om een marge te creëren die bij het laatste fluitsignaal nog steeds toereikend was om met veel bombarie hun feestje te vieren. Spits Joep van Keulen fungeerde al na 4 minuten spelen als de man met de hamer die Oudewater de eerste klap toebracht. Hij verscheen -keurig weggezet- alleen voor doelman Bart Meuleman en koos de goede hoek; 0-1. Nog geen twee minuten waren er verstreken of hij herhaalde zijn kunstje. Nu was hij in de lucht de Oudewaterse verdediging te slim af en bij de tweede paal staand kopte hij uit een hoekschop van links de tweede treffer in; 0-2. Oudewater voelde zich overdonderd en op de tactische aanpak van de gasten -vroegtijdig de opbouw verstoren – hadden de Geelbuiken geen afdoend antwoord, zij waren toch immer gewend om dat zelf te doen. Een duidelijke trendbreuk met de wijze waarop de eerdere tegenstanders naar de hand werden gezet. Dat was even wennen en van die problemen profiteerde de eerdere goalgetter bijna. Zijn kans op een hattrick strandde na een kopbal op de paal.

Hectiek

Van meet af aan zat er veel hectiek in de wedstrijd en de eerste vermaningen van scheidsrechter Monterey waren voor Robin de Heij van CVC en Simon LaLau van FCO. Het zou het begin van een reeks worden met geel en rood. Langzaam maar zeker leek Oudewater uit de geforceerde schulp te kruipen, maar het meeste gevaar werd, vooral bij hoekschoppen, op het conto van de Reeuwijkers geschreven. Slechts Bart Griffioen kwam in de 30e minuut ter hoogte van de doellijn dicht bij het laatste tikkie maar kreeg de bal niet onder controle. Het eerste geel was voor de bezoekers in de persoon van Keulen na een charge op Van der Neut. Ivo Anbergen was nummer twee en verdediger Wahl (CVC) maakte het trio vol. Ook het doelpuntenaantal werd nog voor de rust opgekrikt. Aanvoerder Menno Venhof profiteerde van een verdedigingsfout na een vrije trap en joeg de bal in de touwen; 1-2. De Oudewater-aanhang slaakte een zucht van verlichting.

Van hetzelfde laken

De Reeuwijkse coach Van Es bracht na de hervatting twee verse krachten in en liet zijn spelers volharden in het vroegtijdig ingrijpen in de Oudewaterse opbouw. De beste mogelijkheden bleven voor de gasten en in de 54e minuut -na een gele kaart voor Joost Miltenburg- sloegen zij opnieuw toe. Nu sloeg een als voorzet aan te merken bal over de handen van Bart Meuleman in de binnenzijde van het zijnet vlak achter de paal in; 1-3. De marge was weer twee en bij nader inzien was de wedstrijd toen gespeeld. Slechts een afgekeurd doelpunt in de 65e minuut van Menno Venhof – wegens aanvallen van de doelman binnen het 5,50 metergebied – was nog vermeldenswaard.

Kaartenfestival en scheidsrechterlijke miskleunen

Voor het overige werd de wedstrijd gedomineerd door wissels, overtredingen, gele kaarten en een tweetal rode prenten. Daarvan was er op driekwart van de wedstrijd een voor Joost Miltenburg die zijn bijna logische reactie op een niet gegeven directe rode kaart aan Norbert van Keulen voor zichzelf het tweede geel zag opleveren. Na even tien-tegen-elf werd het al snel weer tien-tegen-tien, invaller Kay Garretsen, net binnen de lijnen,  werd ook slachtoffer van de arbitrale dadendrang, ook de kaart die hij ontving was zeker niet terecht.  Een wedstrijd werd het ook geen moment meer. In de slotfase waren de beste mogelijkheden voor het geroutineerdere CVC Reeuwijk, dat kracht aan snelheid wist te paren en het doelman Bart Meuleman nog een paar keer flink lastig maakte. Zijn laatste redding leverde hem nog een blessure op. De fysiotherapeut kon aan de slag,