De dames van FCO begonnen met een warming-up opgesteld door coach Raymond Lantinga. De eerste wedstrijd van 2020 zou om 14.30 starten op Sportpark Markveld, uiteindelijk op veld 3 in plaats van op veld 1. Kunstgras was met de voorspelde weersomstandigheden een betere optie dan op echt gras. Met drie leenspeelsters erbij had het team van de dames een team van dertien man sterk, waarmee ze de wedstrijd verwachtten te winnen.

De dames van FCO begonnen goed. Het combinatiespel was sterk en de dames van Siveo werden er met gemak uitgespeeld door FCO. Er werd alleen maar op de helft van Siveo gespeeld. Het lukte Justa de Koning met een extreem goed schot om de bal na vijftien minuten in het doel van Siveo te krijgen en de 1-0 was een feit.

Daarna ging er iets mis. Doordat er in de achterhoede van FCO wat misging, kwam een van de dames van Siveo gevaarlijk dicht bij het doel van FCO en wist de bal er met gemak in te krijgen. Hierbij stonden de teams weer gelijk met 1-1.

Na een paar verschuivingen in de achterhoede van FCO door coach Raymond Lantinga, werd de aftrap opnieuw genomen door FCO. Meerdere malen is FCO dichtbij het doel van de dames uit Zegveld gekomen. Dit steeds zonder resultaat. De combinaties van FCO bleven sterk en er waren mooie kansen. Deze kansen werden alleen allemaal foutloos door de Zegveldse keeper uit de lucht gegrepen. Toen kwam de bal bij de spits van Siveo terecht. Door haar lengte kon zij de bal makkelijk afschermen van de verdedigers van FCO en wist zij de bal met een lobje in het doel te schieten. Deze bal was voor Jessica de Wit onmogelijk te onderscheppen. Vlak voor de rust was het 1-2 geworden.

De tweede helft begon redelijk. FCO kwam weer wat terug en de dames pakten het combinatiespel wat zij aan het begin van de wedstrijd lieten zien weer op. De middenvelders, Bibian ter Burg, Rosan Stekelenburg, Justa de Koning en Alissa Verwoerd slaagden er meerdere malen in de bal bij de voorhoede te krijgen. Channah Sieling en Nova de Goeij (die normaal haar talenten laat zien als keeper) slaagden er meerdere malen in de bal dichtbij het doel te krijgen. Channah Sieling schoot hem er zelfs in, maar doordat de vlagger van Siveo dit aangaf als buitenspel, telde dit doelpunt helaas niet mee.

Tijdens de rust was een gevreesde speelster van Siveo op het veld gezet en zij was sterk genoeg om door de achterhoede van FCO heen te komen. De bal zat met een goed schot in het doel en het stond 1-3. Maar daarna kwam FCO terug. Justa de Koning wist de bal in het zestienmeter gebied te krijgen. Door een vuile overtreding op Justa de Koning kreeg FCO een penalty. Justa schoot deze met een goed schot in het doel en hierbij was de stand 2-3.

Het leek er even op dat FCO de smaak weer te pakken had. Sanne Kemp, die tegenwoordig in de achterhoede van FCO schittert, wist de bal meerdere keren op de tegenstander te veroveren en bij de voorhoede te krijgen. Uiteindelijk vielen in de laatste twintig minuten nog drie tegendoelpunten. De snelle spitsen wisten steeds door de achterhoede van FCO te komen. Door blessures van Channah Sieling en Sophie Doeland speelde FCO uiteindelijk nog maar met tien man de laatste vijf minuten. FCO heeft de verdiende overwinning er niet uit kunnen slepen.

Opstelling: Jessica de Wit (keeper); Luna Tuithof, Sanne Kemp, Sophie Doeland, Kiki Altena; Alissa Verwoerd, Bibian ter Burg, Justa de Koning, Rosan Stekelenburg; Channah Sieling, Nova de Goeij.