De uitwedstrijd van 5 november werd door Floreant met 3-1 gewonnen. Vooral door verdedigende fouten aan Oudewaterse kant. Ook vandaag profiteerde de Boskoopse club optimaal van slordigheden in de FCO-defensie, 2 keer mistasten leverden 2 tegendoelpunten op. Aanvallend kon FC Oudewater ook niet echt potten breken, zodat een 0-2 nederlaag het logische gevolg was.

Aan de blessurelijst (Jur en Mike) kon deze week de naam van Danny worden toegevoegd, hij raakte donderdag geblesseerd aan de enkel. Gelukkig konden de aan de JO17-1 uitgeleende spelers (Tijs, Carlo en Kel) na de mooie winst (7-0 tegen Berkel) met hun eigen team meedoen en kwamen uit datzelfde team Jurrian en Dax ons versterken.

Nadat Floreant in de eerste paar minuten 2 maal voor het Oudewaterse doel was verschenen (beide malen weggewerkt door respectievelijk Juran en Carlo), werd FCO in de 8e minuut voor het eerst gevaarlijk. Meer werd op links diep gestuurd, liep zijn tegenstander eruit en tikte de bal langs de keeper. Helaas liep de bal ongevaarlijk voor het doel langs en was er geen speler meegelopen om de bal in te tikken. Even later waagde Kel het van afstand, maar zijn schot was te zacht en geen probleem voor de keeper. Na een kwartier spelen kreeg FCO de grootste kans om te scoren. Koen ging er op rechts vandoor en zijn voorzet bereikte de geheel vrijstaande Mees. Die kopte de bal helaas recht in de handen van de doelman. In de tegenaanval kwam Floreant bijna tot scoren. Juran wist een diepe bal te onderscheppen, maar schoot het leer in de voeten van een Boskoopse middenvelder. Die probeerde het ineens, maar weer was Juran op zijn post om de bal te stoppen. Even later moest Juran weer reddend optreden, een mooie combinatie door het midden sneed de verdediging van Oudewater open en zette een middenvelder alleen voor de keeper. Juran wierp zich voor de bal en wist die met een uiterste krachtinspanning tegen te houden. Halverwege de eerste helft kreeg Lars een vrije trap mee. Hoewel de afstand groot was probeerde Carlo het toch met een hard schot, dat helaas recht in de handen van de keeper verdween. 2 minuten later scoorde Floreant. Nadat Mitchell zijn tegenstander gevloerd had volgde er een vrije trap. Die werd door alles en iedereen gemist en draaide c.q. waaide bij de 2e paal binnen (0-1,22.) Oudewater probeerde gelijk iets terug te doen, maar was niet in staat de doelman te verontrusten. Steeds als een Oudewaterse aanval succes op leek te gaan leveren, was er een verdedigend Boskoops voetje dat in de weg stond. Een aantal corners leverde dat wel op, maar die leverden niets op. Een hoekschop van Floreant was in de 29e minuut de inleiding tot het tweede tegendoelpunt. Mees werkte de bal weg, zo leek het, maar die werd opnieuw ingebracht. De voor Carlo ingevallen Dax ging onder de bal door en toen was het voor de spits een koud kunstje om van dichtbij de 0-2 aan te tekenen (0-2, 29.) In de 32e minuut was Floreant dicht bij een derde treffer. Een vrije trap belandde bij de rechtsbuiten, maar die wist van korte afstand het doel niet te vinden. 7 minuten voor rust moest Oudewater tijdelijk met 10 man verder. Mitchell ging op de linksbuitenpositie het gevecht met zijn tegenstander aan en deed tot met iets teveel passie. Hij hield zijn tegenstander vast en moest het veld met een gele kaart en een tijdsstraf van 10 minuten verlaten. Dit bleef gelukkig zonder gevolgen, Floreant wist geen gebruik te maken van de man-meersituatie.

De tweede helft begon hoopvol voor de Rood-Wit-Blauwen. Een voorzet van de doorgelopen Tijs belandde op het hoofd van Mees, maar die kon de bal niet de goede richting geven (46.) Aan de andere kant was Floreant kansrijk, een voorzet van rechts kon door Juran worden weg gebokst en de rebound werd via een Oudewaters been tot corner gewerkt. In de 53e minuut kwam Haroune na een ingooi in balbezit, maar zijn afstandsschot miste de benodigde power en kon door de keeper worden gepakt. 5 minuten later leidde een aanval over links tot een schietkans voor Mees, die de bal helaas helemaal verkeerd raakte en zijn schot ver naast zag gaan. In de 65e minuut was Floreant kansrijk. De rechterspits ging er vandoor, legde de bal terug en het schot van de middenvelder kon door Juran met de nodige moeite worden gestopt. Even later ging diezelfde rechtsbuiten voor eigen succes, na 2 man te hebben uitgespeeld waagde hij een schot in de korte hoek, dat door Juran ten koste van een hoekschop werd gestopt. 10 minuten voor tijd was er een grote kans op de aansluitingstreffer voor Oudewater. Een gekraakt schot van Haroune viel in de zestien in de voeten van Mitchell, maar het schot met zijn mindere rechterbeen ging helaas ver naast. Niet veel later gaf Lars de bal op links diep op Mees, maar diens voorzet kon door de keeper vlak voor de instormende Koen worden opgeraapt. 3 minuten voor tijd een zelfde situatie, de doorgebroken Tijs legde de bal terug, maar een Floreant-verdediger wist de bal met een sliding voor de voeten van Mees weg te halen. In de 80e minuut kreeg Floreant zijn laatste kans. Een aanval over rechts, de bal werd terug gelegd, en een metertje langs de linkerpaal geschoten. Na 3 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Marcel Zuiver voor de laatste maal en was de 0-2 nederlaag een feit.

Door deze nederlaag is het team naar de 5e plek op de ranglijst gezakt. Jodan Boys en Floreant steken er bovenuit, maar het verschil tussen de nummer 3 t/m 5 is slechts 1 punt. De laatste 3 wedstrijden zijn tegen nummers 6, 7 en 8, dus misschien is er nog een mogelijkheid om iets te stijgen in de rangschikking. De eerstvolgende wedstrijd is die van volgende week: uit tegen ARC, een vroegertje om 10.15 uur.