In een wedstrijd met 2 gezichten heeft JO17-2 vandaag aan het kortste eind getrokken. Nadat het team in de eerste helft verdiend op voorsprong was gekomen, gaf het de overwinning in de tweede door individuele fouten helaas weg. Floreant ging zo met de 3-1 zege aan de haal.

Zonder Kel en Tijs, die waren uitgeleend aan de JO17-1, en ook zonder de zieke leider Joop togen de overgebleven leiders, chauffeurs en spelers naar Boskoop. Tijdens het warmlopen trok er een licht buitje over, maar daarna leek het droog te worden. Echter vanaf het eerste fluitsignaal liet Pluvius zich van zijn slechtste kant zien en viel de regen met bakken uit de hemel. Dat had gelukkig geen invloed op het spel, want Oudewater werd in de eerste minuut al bijna gevaarlijk. Jur kon net niet bij een goede steekbal van Danny en de keeper bracht redding. Floreant liet ook zien over goede aanvallers te beschikken, in de 3e minuut schoot de rechtsbuiten te gehaast en zag zijn schot hoog over en naast het doel verdwijnen. De eerste 10 minuten was het vooral aftasten van beide teams, zonder tot grote kansen te komen. Na een kwartier spelen weer een kansje voor de FCO. Lars stuurde Pascal diep maar die kwam een teen te kort om de bal langs de doelman te tikken. Een minuut later werd Haroune door Mitchell gelanceerd, hij omspeelde zijn tegenstander op de achterlijn, maar zijn voorzet kon bij de eerste paal worden weggewerkt ten koste van een corner. De daaropvolgende corner leverde niets op, de bal kon na wat heen-en-weer-gecaramboleer in het vijf-meter-gebied uiteindelijk door de keeper worden opgepakt. Na 22 minuten was Floreant weer gevaarlijk, na een goede voorzet kwam de bal in de voeten van een middenvelder, maar diens schot ging hoog over. Even hierna gaf Casper een diepe bal op de diepgaande Jur, maar diens actie kon geen doorgang vinden door een handsbal van een tegenstander. De bal lag op zo’n 17 meter van het doel en werd door Danny keurig langs de muur via de handen van de keeper ingeschoten (0-1, 24.) Floreant reageerde gelijk, een aanval over rechts kon nog net door Carlo worden gestopt. En 2 minuten later een afstandsschot van de geel-blauwen dat een metertje naast ging. Na nog een schotje van Floreant, recht in de handen van Juran, en aan de andere kant een kansje voor Haroune (keeper net iets eerder bij de bal) vond de scheidsrechter het welletjes en kon de warmte van de kleedkamer worden opgezocht. En zie daar, het werd gelijk droog!

De tweede helft begon slecht voor de FCO. Na drie minuten voetbal was het al gelijk. Een diepe bal van Floreant viel tussen verdediging en keeper. Casper wachtte op het uitkomen van Juran en Juran wachtte op de terugspeelbal van Casper. Van deze verwarring wist de spits gebruik te maken door de bal te veroveren en die koeltjes in de hoek binnen te schieten (1-1, 43.) 4 minuten later wist de rechtsbuiten van Floreant zich van zijn tegenstander te ontdoen, maar zijn schot ging een meter of 3 voorlangs. De 10 minuten die volgden gaven een gelijk opgaande strijd te zien, maar met weinig spannende momenten voor beide doelen. Na een kwartier in de 2e helft kwam Floreant op voorsprong. Linksback Pascal verzuimde de bal na een diepe pass goed af te schermen, waardoor zijn tegenstander toch nog aan de bal kon komen en een scherpe voorzet kon afleveren, die door de spits feilloos werd afgerond (2-1, 55.) 10 minuten later een levensgrote kans voor Oudewater. Een combinatie tussen Mitchell en Mees zette de laatste vrij voor de keeper. Die kon de bal met zijn handen pakken, hij deed dat echter net buiten zijn zestien-meter-gebied. Normaal staat daar een rode kaart voor, maar de scheidsrechter bleek coulant en liet de kaart op zak. De vrije trap die volgde werd door Mike langs de muur op de linkerpaal geschoten. 10 minuten voor affluiten de derde goal voor Floreant. Een corner werd niet goed weggewerkt en Mike wist de rebound maar half te blokken. De bal kreeg hierdoor wel een vreemd effect en hobbelde via de paal achter Juran (3-1, 70.) Iets later kreeg Mees nog een goede kans op de aansluitingstreffer. Voor de keeper gezet probeerde hij een stiftje, maar de doelman wist er nog een handje tegen te krijgen, waardoor de bal net naast vloog. Vlak voor tijd was Mitchell dicht bij een doelpunt. Na een corner pikte Haroune de bal bij de tweede paal op, hij legde breed op de inkomende Mitchell, maar zijn schot was recht op de keeper.

Na de goede start van vorige week dus deze week een domper op de feestvreugde. Een nederlaag die wellicht te voorkomen was geweest, maar er helaas wel een werd. Tijd om te focussen op de volgende wedstrijd. Volgende week spelen we om 10.30 uur uit tegen koploper Alphia JO17-1.