Tot aan de rust ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar in de eerste 10 minuten na rust wist Alphia 3 maal te scoren. Hierna liepen de Alphenaren rustig uit naar 1-6. Een knappe eindsprint van FCO leverde ook 3 goals op, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

Deze wedstrijd begon met een aantal nieuwe spelers in het team. Onze ploeg beschikt op papier maar over 11 vaste spelers, dus zijn we afhankelijk van andere teams om ons eigen team te completeren. Keeper Lars Stafleu was afwezig en werd vervangen door Jesse de Vor. Ook Jasper Kooman, Diederik Evers en Dax Hendrikx speelden mee, zodat er toch met een goed gevulde reservebank kon worden begonnen. Op de bank ontbrak wel leider Joop Paulus, die door het ontbreken van een leidsman zelf de fluit ter hand moest nemen. Hij hield de, af en toe te harde, wedstrijd goed onder controle, al moest hij een paar minuten voor tijd thuisspeler Tim Alles van het veld sturen.

35 seconden na de aftrap door Alphia was de thuisploeg gelijk gevaarlijk. Dax stond aan het eind van een aanval, maar zijn knal was geen probleem voor de doelman. Nadat spits Koen van Winden zijn schot gekraakt zag worden (met als gevolg een corner die niets op leverde) was het in de 8e minuut Alphia dat de score opende. Een voorzet van links bereikte de spits, die terug legde op een medespeler en die schoot de bal vakkundig langs onze goalie (0-1, 8.) 3 minuten later was de tegenstander weer kansrijk, een corner bracht een speler in kansrijke stelling, maar die kopte helemaal vrij staand naast. In de 22e minuut een goede Oudewaterse aanval, Jasper de Wit bracht Jasper Kooman in stelling, maar diens schot kon door de keeper onorthodox met de voeten gered worden. Een kwartier voor rust wist Oudewater de gelijkmaker te scoren. Een mooie aanval bracht de bal bij Jasper K, die bediende Koen van Winden met een slim passje binnendoor en hij wist met links af te ronden (1-1, 30.) Een paar minuten was er een levensgrote kans voor de Oranjehemden. Een corner bereikte een geheel vrijstaande speler bij de tweede paal, die nam de bal aan op de knie maar schoot daarna ruim over. In de 40e minuut kwam Alphia wederom op voorsprong. Een mooie combinatie door het midden in de zestien zette een speler helemaal vrij voor Jesse en die werd door een droog puntertje van dichtbij verslagen (1-2, 40.) Vlak voor rust kreeg FCO nog drie goede kansen. Door slecht uitverdedigen aan Alphense kant kwam Koen aan de rechterkant in balbezit, maar de uitglijdende Jasper de W kon zijn voorzet niet goed raken. Even later was dezelfde speler nog dichter bij een doelpunt. Een corner werd half ingekopt, de bal belandde bij Jasper, maar diens inzet werd door de Alphia-keeper knap uit de kruising getikt. De daaropvolgende hoekschop werd door Mike Paulus bij Jasper de W bezorgd, maar hij kopte bij de tweede paal net naast.

De 2e helft begon dramatisch voor de rood-wit-blauwen van FC Oudewater. Eerst was er al een kleine waarschuwing, een lange run van een Alphense middenvelder werd door niemand afgestopt, zijn schot ging maar een half metertje voorlangs. Even later leidde balverlies achterin tot balbezit voor de rechtsbuiten, die ging zijn tegenstander voorbij en schoof de bal met een gekruist schot in de verre hoek (1-3, 47.) Bij een tegenaanval van FCO schoot een verdediger van de Alphenaren bijna een voorzet van Koen in het eigen doel, maar de doelman kon ternauwernood redding brengen. Maar dit bleek slechts uitstel van executie. Na een langlopende aanval, kwam de bal bij een middenvelder in een oranje shirt en die haalde vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit in de rechterbenedenhoek (1-4, 52.) Twee minuten later was het weer raak. Een aanvaller van Alphia ging de zestien in en werd daar door Tim gehaakt, zodat de scheidrechter geen andere keus had dan de bal op de stip te leggen. De strafschopnemer had daarna geen moeite om onze keeper te passeren (1-5, 54) En het werd nog erger, nadat Oudewater een paar hele kleine kansjes had gehad (o.a. een vrije trap van Jasper K, die via een tegenstander van richting werd veranderd), wist Alphia op 1-6 te komen. Een aanval over links werd goed afgerond met een schot van een meter of twaalf van het doel (1-6, 68.) Een minuutje later wist FCO eindelijk iets terug te doen. Een vrije trap werd door de Alphense verdediging weggekopt en belandde in de voeten van Jasper de W, die met een mooie bicycle-kick de 2-6 wist te scoren (2-6, 70.) Hoewel de achterstand met nog 20 minuten te spelen onoverkomelijk scheen te zijn, leek FC Oudewater het geloof in eigen kunnen terug te hebben gevonden en het ging nu va banque spelen om de stand een iets draaglijker aanzicht te geven. 10 minuten voor tijd leverde dat een goal op. Jasper K gleed op links het strafschopgebied in en zijn voorzet vanaf de achterlijn bereikte de bij de tweede paal ingekomen Tim van Hoorn, die van dichtbij de bal tegen de touwen kopte (3-6, 80.) Nog geen minuut later leek Alphia te gaan scoren, in een enorme scrimmage in het vijfmetergebied leken de bezoekers tot 2 maal toe te gaan scoren, maar uiteindelijk belandde de bal in de veilige armen van doelman Jesse. 5 minuten voor tijd kwam de volgende treffer tot stand. Een lange bal van Peter Oudshoorn viel in de voeten van Tim van H en zijn voorzet bereikte Koen, die de bal knap controleerde en uit de draai onder de keeper door scoorde (4-65, 85.) De tegenstander werd nu echt zenuwachtig, een goed schot van Mitchell kon door de keeper maar net tot corner verwerkt worden. Diezelfde Mitchell nam daarna de hoekschop, die door Jasper K bij de tweede paal maar net werd over gekopt. Beide teams hadden voor het affluiten nog een goede kans. De linkerspits van Alphia wist zich door de verdediging te wurmen, maar zijn inzet in de korte hoek werd door Jesse gepareerd, ten koste van een niets opleverende corner. De laatste kans van de wedstrijd was voor FC Oudewater. Een directe vrije trap van Jasper K werd door de doelman voor de voeten van Mitchell gestompt, maar die schoot van korte afstand naast.

Hoe teleurstellend de nederlaag ook was, het vertoonde spel in het laatste kwart van de wedstrijd geeft hoop voor de komende wedstrijden. En we kunnen daar volgende week al een vervolg aan geven, dan spelen we om 14.45 uur een uitwedstrijd tegen Zwammerdam JO19-1.