Het viel allemaal niet mee op deze eerste zaterdagmiddag waarop de Oudewaterse elf hun eerste (oefen)wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen de Rotterdamse tweedeklasser Alexandria ’66 moest afwerken. Zoals gebruikelijk in het begin van een nieuwe voetbalcyclus waren beide teams nog niet helemaal volledig. Alexandria had al wat meer voetbal, lees trainingsarbeid, in de benen zitten en dat was met vlagen goed te zien.

Een aantal jonge spelers bij de thuisploeg moest nog duidelijk wennen aan de voor hun nieuwe situatie. Het zoeken naar de juiste posities had vaak tot gevolg dat met name ingespeelde ballen hun beoogde doel niet bereikten. Het begin van de wedstrijd was dan ook van beide zijden matig en beide teams lieten vooral aanvallend weinig zien. Hoewel de matige kwaliteit van het kunstgrasveld, het hoofdveld was nog niet beschikbaar, mede door de heftige regenbuien bepaald niet meewerkte aan de spelkwaliteit, steeg het niveau van de wedstrijd langzaam naar een iets hoger niveau. Een slippertje van de Oudewaterse doelman, wellicht mede veroorzaakt door de regen, zorgde voor een 0-1 achterstand bij de rust.

Na de pauze bleef het een interessant duel, waarin de thuisploeg probeerde de stand gelijk te trekken en er kwam ook iets meer vuur in het spel. Overigens was het aantal toeschouwers, mede door het weer, niet bepaald hoog maar de overgeblevenen verveelden zich beslist niet. Het spel van Alexandria was in ieder geval wel wat verzorgder dan dat van FCO. Toch waren er kansen voor de Oudewaternaren, maar een schot van Mike Rijsbergen en een inzet van Menno Venhof vonden geen genade in de ogen van de Rotterdamse doelman. Een van richting veranderd schot bepaalde de uiteindelijke eindstand van 0-2. Het was zeker voor de thuisploeg een leerzame middag.

Oudewater: Rick Bleijenberg, Walter van der Neut, Simon la Lau, Jasper Kooman, Micha Hulst, Wouter van Sprundel, Ivo Anbergen, Marc Oosterwijk, Menno Venhof, Bart Griffioen, Mike Snel, Arno Baas, Djardo Boele, Sjoerd Wiltenburg, Mike Rijsbergen, Timo van der Mueren.