De spanning in de competitie van FC Oudewater 2 is te snijden, met name onderin. Voor lijfsbehoud had FC Oudewater een overwinning nodig op FC Binnenmaas uit Maasdam, de nummer 10 van de ranglijst. De missie werd volbracht, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Bas en Arnold eisten beiden een dubbele hoofdrol op.

In de diepte

FC Oudewater startte met een duidelijke strategie, hoog druk zetten, veel beweging voorin en in de omschakeling direct vooruit spelen met steekballen in de vrije ruimte op linksbuiten Bas. Die opzet slaagde wonderwel want in de eerste twintig minuten van de wedstrijd had hij al drie keer oog in oog gestaan met de keeper van Binnenmaas, helaas nog zonder resultaat. Maar twee minuten later was het wel raak, dankzij een rush van Willem, die startte op de middellijn. Op het allerlaatste moment legde hij af op de vrijstaande Bas: 0-1. Dat was ook de ruststand, een zwakke afspiegeling van het Oudewaterse overwicht op dit moment.

De “dubbel” van de keeper

Tien minuten na rust leek Bas, nu met een eigen rush, een einde te maken aan de aspiraties van Binnenmaas. De thuisploeg was tot dan toe een aantal keren kansrijk geweest, maar telkens bleek keeper Arnold de sta-in-de-weg. Met nog een kwartier op de klok startte Binnenmaas een slotoffensief met jonge spelers in de ploeg, die later die middag ook hun opwachting maakten bij het O23-team van de club. Het offensief leidde weliswaar tot druk, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Tot het moment dat de scheidsrechter floot voor een strafschop. Opnieuw bezegelde Arnold zijn heldenrol met een prima redding in de rechterhoek. Nog geen vijf minuten later mocht Binnenmaas nogmaals aanleggen vanaf elf meter, na een Oudewaterse overtreding in de 16-meter. De verdedigers van FCO leken zeker te weten dat Arnold ook deze ‘pingel’ zou pakken. Dat deed hij inderdaad, maar een snelle reactie in de rebound zorgde toch voor de 1-2. De Maasdamse opleving bleek te laat. Het eindsignaal van de prima leidsman stak de drie punten in de tas naar Oudewater.