FC Oudewater – DSVP 2 – 1

Laurens Kooman, wie kent hem niet, was de eerste Oudewaterse speler die Pijnackerse doelman Benard passeerde. Hij deed dit wel voor aanvang van de wedstrijd als pupil van de week, maar de blijdschap was er niet minder om. Dat een andere Laurens tijdens de reguliere speeltijd er ook twee liet noteren was waarschijnlijk geen toeval, wie gelooft er in bijgeloof? De interne scouts van de FCO zoeken nu naarstig naar jeugdspelers met dezelfde voornamen als de spelers van de selectie.

Op het lijstje met geblesseerden/afwezigen kon deze week ook Djardo Boele worden bijgeschreven dus vandaag moest trainer Akkermans weer wat improviseren. In een met vlagen spannende en wat te harde wedstrijd, helaas veelal veroorzaakt door de bezoekers, moest de Oudewaterse trainer ook nog toezien dat na een minuut of twintig Bart Griffioen behoorlijk geblesseerd het veld moest verlaten, naar later zou blijken met een gebroken sleutelbeen.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de Oudewaternaren, diverse kansen en kansjes deden zich voor maar telkens weer was er wel een DSVP’er die erger voorkwam. Vooral Griffioen en Venhof hadden tot dan toe niet het geluk waar ze op hoopten. Even was er wat hilariteit op en langs het veld toen Arjan Hoogendijk, de aanvoerder van DSVP, midden op het speelveld een soort van Schwalbe liet zien, naar later bleek was hij verstrikt geraakt in zijn eigen veters. Overigens raakte genoemde speler met regelmaat verstrikt in zijn manier van voetballen, diverse keren was hij degene die wel eens wat te fel zijn tegenstanders bejegende. Rond de veertigste minuut was het een komen en gaan van de bal richting het doel van DSVP, totdat binnen zo’n dertig seconden de bal tot drie- viermaal toe op het doel werd geschoten, de laatste poging werd beloond, Laurens de Vor, ingevallen voor Griffioen, maakte alles wat Oudewater was gelukkig met de 1-0.

In de tweede helft kreeg vooral Menno Venhof het regelmatig te verduren, met veelal Hoogendijk als dader, ook Wouter van Sprundel kreeg van genoemde speler even een “tikkie” mee. Het gevaar bij de gasten moest vooral komen van de met nummer 10 spelende Hozan Hussaini, een handige goede voetballer, hij zorgde er o.a. voor dat Thomas Visser een uitgelezen schietkans kreeg, zijn schot verdween echter in het zijnet van het Oudewaterse doel. Bij de tweede hoekschop op rij ging doelman Benard in de fout, hij liet de bal los en dat moet je niet doen als Laurens de Vor in de buurt is (2-0, 73ste min.) Maar ook zijn collega aan de andere kant van het veld veroorzaakte grote schrik, een simpele terugspeelbal liet hij onder zijn voet doorgaan en de bal rolde richting het verlaten doel. Met een kort fel sprintje en een sliding wist de doelman uiteindelijk het probleem op te lossen. Dat Gerben van Rossum met een inlopertje de aansluittreffer liet binnenvallen was uiteindelijk alleen goed voor de statistieken. (2-1, 85ste min.)

Opstelling Oudewater: Remco Rietveld, Walter van der Neut, Niek Sluijs, Bjorn Stalvord, David Blankenburgh, Simon LaLau, Mike Rijsbergen ( Marc Oosterwijk), Wouter van Sprundel, Tim Goes, Menno Venhof, Bart Griffioen (Laurens de Vor).