Oudewater – WDS 0 – 4

Het was zeker geen grootse wedstrijd en vooral de Oudewaternaren konden de (te ?) hoge verwachtingen niet waarmaken. Vooralsnog kan worden geconcludeerd dat vooral het verdedigende deel van het team nog niet “staat” Alle doelpunten kwamen door fouten achterin, en hierbij mag je ook de twee strafschoppen rekenen waar tegenaan gelopen werd. Met o.a. twee oud Ovs-gedienden in de gelederen, David Blankenburgh en Arno Baas, waren de Driebruggenaren in ieder geval heel slim in het afstraffen van fouten. Ook de aanwezigheid van good-old Lourens Uiterwijk was een belangrijke, hij wist telkens weer zijn medespelers te bereiken en was een grote zorg voor de Oudewaterse ploeg. Kort voor rust vielen de eerste twee doelpunten, de 1 – 0 kwam van de voeten van invaller Emiel Griffioen (41ste min.) En kort voor het theesignaal was het Eric Cromwijk die goed gebruik maakte van de ontstane gatenkaas ( 45ste min. 0-2)

Met Joost Miltenburg voor Mike Snel en Simon la Lau voor Mike Rijsbergen werd vol goede moed aan de tweede helft begonnen en ondanks dat je nu het gevoel kreeg dat het wat beter oogde wilde het maar niet lukken. Het ontbrak ook aan een beetje mazzel, aanwezige zaken als paal en lat en ook de aanwezigheid van doelman Jan Boerefijn werkten bepaald niet mee om het beoogde doel te bereiken. Het werd een rumoerig slot en ook nu vielen de doelpunten vlak voor het laatste fluitsignaal. De eerste strafschop, net als de tweede, terecht gegeven door scheidsrechter Schuijt, werd benut door William Tichem (87ste min. 0-3) de tweede door Uiterwijk zelf (89ste min. 0-4) Oudewater kreeg dus uiteindelijk een gevoelige tik, die nog lang nadreunde.

Opstelling FC Oudewater: Kay vd Heuvel, Mike Snel ( Joost Miltenburg), Jeffrey Brouwer ( Nick vd IJssel), Wouter van Sprundel, Djardo Boele, Martijn de Goey, Haitham Taher, Mike Rijsbergen ( Simon la Lau), Gijs Kautz, Menno Venhof, Laurens de Vor.