VVOR – Oudewater 5 – 1

Uiteindelijk werd het na zo’n tachtig minuten een verdiende nederlaag voor de Oudewaternaren. Ogenschijnlijk hield de scheidsrechter rekening met het feit dat verschillende Geelbuiken, na een geslaagde quiz-avond, de slaap nog uit de ogen moesten wrijven. Maar ook omdat de irritatie binnen het veld zienderogen toenam hield hij het dus snel voor gezien, ook zijn eigen optreden werkte hier bepaald niet positief aan mee. In de eerste helft was VVOR duidelijk de betere ploeg, de tweede helft echter was voor de bezoekers hoewel de eindstand dit niet doet vermoeden.

De in de derde klasse opererende Rotterdammers, derde op de ranglijst op dit moment, scoorden al binnen tien minuten doormiddel van een nette kopbal. Een slap schot van Simon la Lau was geen enkel probleem voor de goalie van VVOR en Joost Miltenburg miste elk gevoel voor richting na een mooie aanval. Tot twee keer toe moest keeper van den Heuvel buiten de “zestien” ingrijpen om verder onheil te voorkomen. Een foutieve terugspeelbal van Walter van der Neut deed de bal bij een Rotterdamse aanvaller belanden, Niek Sluijs kreeg in een poging de bal te spelen ten onrechte een penalty tegen (32ste min.)en de 2-0 was een feit. Door gestuntel in de Oudewaterse defensie kon een paar minuten later de 3-0 worden genoteerd. Duidelijk was in ieder geval dat in de eerste helft de nodige bezieling bij de Oudewaterse elf ontbrak.

Hoe anders was het in deel twee van deze wedstrijd, twee wissels, wat omzettingen en twee minuten verder stond het al 3-1, een voorzet van Simon la Lau werd netjes afgerond door Joost Miltenburg en dit gaf de meegekomen supporters (twee man in totaal) weer de nodige moed. Ook op de bank kreeg men er weer zin, het vertoonde spel immers was van een aanzienlijk hoger gehalte dan in de eerste 45 minuten. Maar toen sloeg het noodlot toe, Niek Sluijs kreeg een “owngoal” op zijn naam na een scrimmage voor het Oudewaterse doel (4-1, 55ste min.). Een aantal arbitraire dwalingen verder was daar ineens de 5-1 een feit. In plaats van een hoekschop toe te kennen aan de FCO, zelfs de vlaggenist van VVOR gaf dit aan, werd de bal hard naar voren gespeeld en omdat een ieder nog met de scheidsrechter in gesprek was konden de Rotterdammers zonder enig tegenspel simpel scoren (75ste min.). Het aanblijvende gezeur in het veld en twee stevige overtredingen van de Rotterdamse nummer 4 deden de arbiter uiteindelijk besluiten om eerder af te blazen.

Opstelling Oudewater: Kay van den Heuvel, Walter van der Neut, Niek Sluijs, David Blankenburgh, Bjorn Stalvord ( Ties van der Werf), Simon la Lau, Menno Venhof ( Djardo Boele), Milad Hesari, Tim Goes, Bart Griffioen, Joost Miltenburg,