FC Oudewater – Alphia 2-0

De piloten van de vliegtuigen die hun bocht draaiden boven het Markveld maakten geen aanstalten er nog een rondje aan toe te voegen alvorens Schiphol op te zoeken. Zo boeiend was de voorstelling die Oudewater en Alphia opvoerden nu ook weer niet. De Geelbuiken hadden de titel op zak en voor Alphia was er nog een geringe kans zich voor de nacompetitie te plaatsen door een periodetitel te pakken. Een zekere mate van plichtmatigheid was er gedurende het eerste bedrijf dan ook wel merkbaar. Daarbij werd het combineren met als doel de bal in het bezit te houden soms tot norm verheven. Aanvankelijk waren de gastheren in aanvallende zin ietwat gevaarlijker. Er werd een tweetal hoekschoppen binnen gehaald en Menno Venhof kwam zowel in de 5e als 19e minuut tot een schotpoging. De echte schotkracht kon doelman Robbert Plug nauwelijks verontrusten. De aanvalsopzetten van de thuisploeg, die veelal door het centrum plaatsvonden, kregen geen genade van de sterk acterende Dion Duurham die samen met zijn kompaan -en aanvoerder- Hoogendoorn de zaak gesloten hield. Langzaam maar zeker kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en een reeks van vijf hoekschoppen was daarvan het statistische bewijs. In de 27e minuut vloog de bal tot drie keer toe door het Oudewaterse doelgebied met Remco Zuidervliet als laatste ‘misser’. Scheidsrechter Slieker, die uitstekend floot, negeerde in de 34e minuut het vlagsignaal van zijn assistent Nusse, maar zowel Bryan de Bruin als Daniël van Leeuwen verzaakten. En passant toonde Oudewater-verdediger Djardo Boele zich nog de meest diepgaande aanvaller en moest doelman Arnold de Ruyter door goed uitlopen Van Leeuwen het scoren beletten. Ruststand derhalve 0-0.

Na de hervatting belandde de bal al snel op de penaltystip voor Robbert Plug. De veroorzaker was de Alphense captain die in een kopduel met Menno Venhof de bal met zijn vuist beroerde. Venhof voltrok het vonnis zelf; 1-0 (49e min). Op zoek naar de gelijkmaker liet Alphia de cornerteller overuren maken (tien in totaal), maar echt gevaarlijk werd het niet voor de door Roy de Jong geleide verdediging van de gastheren. FCO-aanvoerder Gijs Kautz kon in de 64e minuut de wedstrijd in het slot gooien op aangeven van Venhof, maar trof doelman Plug op zijn weg. Na wat ‘galleryplay’ van Menno Venhof in een fase waarin de wissels elkaar opvolgden en een aantal gele kaarten (o.a. voor Zuijdervliet wegens praten) moest worden getoond vervulde Gijs Kautz zijn ‘plicht’ in de 79e minuut wel. Op aangeven van Venhof lag de bal negen balcontacten later in het Alphense doel; 2-0. De vermoeide Oudewaterse aanvoerder werd aansluitend gewisseld voor Sjoerd Wiltenburg. In een poging deze keer achterin de nul te houden, moest in de slotfase vooral doelman De Ruyter zich laten gelden. Daarbij werd hij vakkundig geassisteerd door de arbiter die een doelpunt van Egberts afkeurde wegens buitenspel en een poging van Van Leeuwen affloot wegens aanvallen van de goalie.

FC Oudewater; Arnold de Ruyter, Mike Snel, Joost Miltenburg, Roy de Jong, Djardo Boele, Martijn de Goeij, Simon LaLau, Wouter van Sprundel (62. Nick van den IJssel), Menno Venhof, Gijs Kautz (aanv), (80. Sjoerd Wiltenburg)Bart Griffioen (62. Mike Rijsbergen).