Moerkapelle – Oudewater 1–4

Met de lampen aan om op deze grauwe zaterdag het zicht op het veld enigszins acceptabel te maken blies scheidsrechter Marce om klokslag half drie voor de aftrap. Moerkapelle werd de eerste tien minuten bijna compleet weggespeeld, echter zonder verder resultaat voor de bezoekers uit Oudewater. In de loop van de eerste helft werden de Oudewaternaren verrast door de treffer van jongeling Timon van Dam, genoemde speler zou later wat minder positief op de voorgrond treden. De zaak werd in de loop van het eerste gedeelte van de wedstrijd rechtgezet, maar het spel was beslist niet opwindend. Ook de tweede helft was niet bepaald om van te genieten, Oudewater deed waarvoor ze waren gekomen, namelijk winnen.

Aanvallend begin
Al in de eerste minuut was het Mike Rijsbergen die een poging waagde met een schot, net naast was het resultaat. Hier opvolgend kon ook Bart Griffioen het proberen na goed aangeven met de borst door aanvoerder Menno Venhof, maar ook nu bleef het resultaat uit. Kort daarna ontfutselde Venhof een van de Moerkapelse verdedigers de bal en kon alleen doorgaan op doelman Renaldo de Vries, deze kon het tij voorlopig keren, de 0 – 0 bleef op het scorebord staan. De keeper van de thuisploeg deed regelmatig dingen die aanvallers niet graag zien, namelijk doelpunten voorkomen. Dit gebeurde ook bij een hoekschop waarbij de afvallende bal voor de schietgrage voeten van Simon la Lau kwam. Het harde schot werd op fraaie wijze buiten het doel gewerkt. De bekende kreet “ je moet schieten anders kan je niet scoren” was daarna tegen dovemans oren gezegd. In een mêlee van spelers waren er drie kansen voor een Oudewaternaar op rij om te schieten, maar telkens weer gebeurde dat niet. Een waarschuwing na zo’n klein kwartiertje voetbal werd afgegeven door Kamal Boutasgount, zijn harde schot werd door Kay van den Heuvel netjes, maar met de nodige moeite, tot hoekschop verwerkt. Na  een hoekschop voor Moerkapelle was de eerder genoemde nr. 7 Timon van Dam die zowaar Moerkapelle aan de leiding bracht ( 17e min. 1 – 0). Toen zette Oudewater wel weer een tandje bij en was het uiteindelijk Menno Venhof die, ook uit een corner, de 1 – 1 liet aantekenen (25ste min.). Na noch een poging van Bart Griffioen met het hoofd en een losse flodder van Venhof kon voor de rust ook de 1-2 de boeken in. Laurens de Vor schoot een vrije trap in een keer op het doel van De Vries en het was raak, mogelijk werd de bal nog door een verdediger geraakt, een kniesoor die daar op let (37ste min.) Met een volkomen overbodige overtreding bij de hoekvlag op de helft van Oudewater bezorgde Timon van Dam zichzelf een rode kaart en zijn elftal nog grotere zorgen.

Verlangen naar het eindsignaal
Het trieste weer, het zeer matige aantal bezoekers langs de lijn en het met vlagen povere spel deed een ieder uitzien naar het einde van deze wedstrijd. Maar er moesten nog 45 minuten gespeeld worden in de tweede helft. Het was Laurens de Vor die al snel het derde Oudewaterse doelpunt scoorde met een subtiel hakballetje, de aangever was Djardo Boele.(1-3, 47ste min.) Pogingen van Mike Rijsbergen, Menno Venhof en Walter van der Neut liepen op niets uit. Ook een ouderwets puntertje van Griffioen werd niet beloond. Overigens was het vooral aan de Moerkapelse verdediger Justin van den Hoven te danken dat het geen monsterzege werd voor de Oudewaternaren, deze speler speelde een prima partij en dit gold dus ook voor de doelman van de thuisploeg, Renaldo de Vries. Een van de spaarzame uitvallen van Moerkapelle werd ook niet beloond, het schot van Thijs van Nieuwkoop verdween naast het doel van Van den Heuvel. In de 82ste minuut werd het pleit definitief beslecht, de mee naar voorgekomen Joost Miltenburg scoorde de 1-4 uit weer een hoekschop. Het eindsignaal klonk uiteindelijk iedereen als muziek in de oren!

Het verrassende verlies van het Bodegraafse Rohda’76 bij Gouda zorgde voor een nieuwe nummer twee op de ranglijst namelijk HazerswoudseBoys. En ook in de tweede periode is het spannend, er staan maar liefst 7 teams met 10 punten op plaats 1 t/m 7!

Opstelling Oudewater: Kay v.d. Heuvel, Walter v.d. Neut, Jeffrey Brouwer, Joost Miltenburg, Djardo Boele, Simon la Lau ( Nick v.d. IJssel), Bart Griffioen, Sjoerd Wiltenburg ( Roy de Jong), Laurens de Vor, Mike Rijsbergen, Menno Venhof (Haitham Taher).

Nu de helft van het seizoen er op zit mag FC Oudewater zich in ieder geval de Winterkampioen noemen met ook nog een periodetitel op zak.

G = Gespeeld / P = Punten / W = Winst / GL = Gelijk / V = Verlies / DPV = Doelpunten voor / DPT = Doelpunten tegen / DS = Doelsaldo.