Kagia – FC Oudewater 0–3

Met de herinnering in het achterhoofd aan de thuiswedstrijd op 23 september van het vorige jaar, waarin Oudewater na een 4-1 voorsprong toch het nakijken had (4-5), trokken de spelers van Akkermans en Co. naar Lisserbroek alwaar de thuisploeg Kagia met de gedachte speelde om het Oudewaterse varkentje opnieuw eens te wassen. Hoewel wederom danig gehandicapt, er ontbraken maar weer liefst acht potentiële basisspelers door blessures, maar aangevuld met een tweede elftal speler en een paar A-junioren, konden de Oudewaternaren uiteindelijk hun verfoeide tegenstander schaakmat zetten en hun zoete wraak tonen.

Onstuimig begin Kagia
Al in de eerste minuut deed de thuisploeg van zich spreken, na een diagonale pass vanaf rechts kopte spits Tijs van der Schinkel maar net over het Oudewaterse doel heen. Een schuiver annex voorzet van Dorus van der Voort moest kort daarna door doelman Rietveld, weer onder de lat na een langdurige griep, worden onderschept om erger te voorkomen. Hierna regende het wat hoekschoppen mede het bewijs van de aanvallende intenties van de Lisserbroekers. Toen de storm wat geluwd was zo rond de 20ste minuut kwam Oudewater wat meer aan voetballen toe en dit werd onmiddellijk beloond. Walter van der Neut verschafte zich een vrije doorgang richting het doel van de tegenstander en raakte uiteindelijk de paal, het was aanvoerder Menno Venhof die de terugkomende bal keurig in het netje legde en de 0-1 voorsprong was een feit. Een tweede bijna zelfde combinatie tussen Van der Neut en Venhof kort daarna liep minder succesvol af. Hoewel Rens Lamboo en Sam van der Veek alles in het werk stelden om het middenveld te heroveren kwamen ze toch met regelmaat van een koude kermis thuis. Op dit middenveld speelde met name Martijn de Goey, weer terug na veel blessureleed, een cruciale rol. Toen Lamboo kort voor rust een vrije trap mocht nemen zag het er weer even zorgelijk uit, helaas voor hem en zijn kompanen kopte Joey van Beelen de bal over het Oudewaterse domein. Het antwoord op deze poging kwam razendsnel, een verre inworp van David Blankenburgh werd doorgekopt door Venhof en na een stuitertje konden de Kagiaanse verdedigers alleen maar toezien hoe Mike Rijsbergen de verdiende 0-2 liet noteren (45ste min.)

Debuut en broer voor broer
Kort na de thee kreeg Mike Rijsbergen een prima kans, maar bij het verstoren hiervan door een verdediger raakte hij geblesseerd en moest, na nog even te hebben doorgelopen, in de loop van de tweede helft vervangen worden door Arjan Farzkenari, hetgeen voor laatstgenoemde zijn debuut betekende. Tien minuten voor tijd zou ook Jasper de Goey zijn eerste entree maken, hij kwam zijn broer Martijn vervangen.

Wereld goal

Verwoede pogingen van Lamboo om de stand voor Kagia dragelijker te maken liepen op niets uit, eerst bokste keeper Rietveld zijn inzet uit het doel en vervolgens knalde hij een vrije schop hard over. Ook een probeersel van invaller Rutger Goudriaan werd door de Oudewaterse doelwacht om zeep geholpen. De apotheose van de wedstrijd werd een doelpunt van aanvoerder Menno Venhof, vanaf bijna veertig meter herhaalde hij op uiterst fraaie wijze zijn eerder vertoonde kunstje om de doelman van de tegenpartij van afstand met een precizieballetje te verschalken en met succes. Doelman Hogervorst kon niet anders doen dan te applaudisseren voor dit wonderschone doelpunt ( 0-3, 64ste min.)

Toch had doelman Rietveld eventjes het engeltje dat op zijn schouder zat nodig om de –nul- te houden, een harde inzet van Timo Sluymer knalde tegen de deklat aan en sprong terug in het veld, alwaar de bal geruimd werd door een daar aanwezige verdediger van dienst.

Foutloos
Toen Misha Hulst op de valreep het veld wilde betreden om in te vallen floot scheidsrechter van der Velden, ietwat te vroeg, voor het einde hiermee gaf hij Hulst wel de troost dat hij geen enkele fout had gemaakt!

Opstelling Oudewater: Remco Rietveld, Ties van de Werf, Niek Sluijs, Bjorn Stalvord, David Blankenburgh, Walter van der Neut, Simon la Lau, Martijn de Goey ( Jasper de Goey), Menno Venhof, Joost Miltenburg, Mike Rijsbergen ( Arjan Farzkenari).