Opnieuw speelde ons 2e een finale, op weg naar lijfsbehoud in de 1e Klasse reserve. Dit keer kwam Barendrecht op bezoek, zeker nog niet veilig voor degradatie, dus beide partijen moesten er vol voor gaan. Vanaf de eerste minuut leek FC Oudewater daar beter in te slagen. Op een stralende grasmat – die vooraf nog even was gesproeid – legde de thuisploeg prima spel neer. Mooie combinaties volgenden elkaar in snel tempo op, resulterend in de 1-0 van Dante, nota bene met zijn linkervoet! Na een half uur verdubbelde Bas de score naar goed doorjagen van Jur. Barendrecht kon er weinig tegen in brengen.

Een heuse hattrick

Op slag van rust had Barendrecht uit het niets de 2-1 laten aantekenen, doelman Stan was kansloos op een schot van dichtbij, na wat gerommel in de achterhoede. Maar FC Oudewater raakte niet van de wijs. Na 10 minuten in het tweede bedrijf liet opnieuw Dante, opnieuw met de linkervoet, de 3-1 aantekenen. Het leidde tot een soort van slotoffensief van de Barendrechtse formatie, maar het resulteerde in de 4-1, waarmee Dante zijn hattrick vol maakte. De vechtlust van Oudewater eiste zijn tol, toen verschillende spelers te maken kregen met kramp.

Een volle bank

Dankzij drie jeugdspelers van Onder 19-1 kon de overwinning over de streep worde getrokken. Daan, Thomas en Lukas hadden er alle drie al een zware wedstrijd op zitten bij hun eigen team, maar wisten toch in de laatste minuten nog kansen voor FCO te creëren. Met een beetje meer geluk was de score nog verder opgelopen. Twee minuten voor tijd maakte Barendrecht nog 4-2 vanuit een scrimmage, maar de strijd was gestreden en de drie belangrijke punten bleven in Oudewater. Volgende week de laatste wedstrijd, uit tegen Ariston in Delft. Hieronder de onderkant van de ranglijst. In de wetenschap dat er drie ploegen direct degraderen (er is geen nacompetitie) moge duidelijk zijn dat het tot het laatste moment spannend zal blijven voor ons 2e:

1. Ariston                25 – 29
  2. Barendrecht                25 – 24
  3. MVV27 25 – 24
  4. FC Binnenmaas 25 – 24
  5. FC Oudewater 25 – 23
  6. Zwaluwen 25 – 17
  7. Neptunus Schiebroek 25 – 13