Vanwege de slechte weersomstandigheden moest FC Oudewater 2 uitwijken naar (kunstgras)veld 4 voor de wedstrijd tegen Spirit. De start was uitstekend van FCO-zijde en dat resulteerde dan ook al direct in wat speldenprikken voor de Spirit-defensie. Na 25 minuten deed Arno de bezoekers pas echt zeer, door van dichtbij de 1-0 te laten aantekenen. Nog voor de rust werd de stand gelijkgetrokken na een serie misverstanden in de achterhoede. De thee is de rust was snel gedronken, want iedereen voelde dat er vandaag tegen het sterke Spirit wellicht een stuntje in zou kunnen zitten.

Man of the match

Ook in de 2e helft wist FC Oudewater de tegenstander op gepaste afstand van het doel te houden. Ties ontpopte zich als “man of the match” in wording, maar bleek halverwege de tweede helft de schlemiel van de dag te zijn. In een uiterste poging om een bal voor de voeten van de buitenspeler van Spirit weg te tikken, raakte de bal niet alleen Ties zijn voet, maar ook zijn hand… Strafschop. Even daarvoor had keeper Kaj al zijn imposante lijf voor een Spirit-inzet moeten gooien. Een heldhaftige actie die hij moest bekopen met een schouderblessure. Invaller-keeper Arnold wist de makkelijk verkregen strafschop niet te keren, wat de stand op 1-2 bracht.

Veel ‘vuile’ meters

De roulerende middenveld van Spirit was vanaf het begin van de wedstrijd al een plaag voor FCO, met name de middenvelders maakten veel ‘vuile’ meters, in balbezit en bij balverlies. Toch kregen we heel aardig vat op dat spel. Met een keeper van Spirit 35 meter voor zijn eigen doel had Bas nog de mogelijkheid om van ver te scoren, maar zijn actie strandde helaas, met een corner als enig resultaat. Al met al speelden we wederom een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen een ploeg uit de top-3 van de ranglijst. Aanstaande (paas)zaterdag wacht ons Portugaal. Opnieuw een mogelijkheid om te laten zien dat we deze klasse waardig zijn.