FC Oudewater 2 – Smitshoek      2-3   (1-1)

Drie wedstrijden in 8 dagen. Dat stond FC Oudewater 2 te wachten. Achteraf kunnen we de rekening opmaken. Na het onterechte verlies tegen MVV kwam dinsdagavond 14 maart Smitshoek op bezoek. De Barendrechters stonden in de top-5, dus we wisten dat dit een zware dobber zou worden. Tot aan de rust wisten we goed partij te bieden, resulterend in een 1-1-stand. Na rust viel de tegengoal dankzij een ongelukkig ‘polletje’ dat keeper Kaj in de problemen bracht. In de slotfase speelde FC Oudewater ‘alles-op-alles’ met verdediger Bob als extra kopsterke spits. Helaas viel het gewenste doelpunt aan de andere kant. Via Dante werd het toch nog even spannend, maar het eindsignaal klonk zonder de verdiende gelijkmaker.

FC Oudewater 2 – Zwaluwen   4-1    (1-1)

Zaterdag 18 maart trad FC Oudewater 2 aan tegen een team dat eveneens in de onderste regionen van de ranglijst is te vinden: Zwaluwen, uit Vlaardingen. In een knotsgekke wedstrijd hadden we aan het begin van het seizoen daar met 4-6 gewonnen. In deze wedstrijd wisten we na rust definitief het verschil te maken. Ook nu kwamen we – via een droge schuiver van Mike – terug van een 0-1 achterstand. Met 1-1 aan de thee wisten we dat we geduld moesten hebben in de tweede helft. We hadden een duidelijk veldoverwicht en het enige dat ontbrak waren de doelpunten.

Willem sprint maar één keer…

Na rust was de strijd even gelijkopgaand, door wat omzettingen bij Zwaluwen. Die wisten we goed te pareren. Twee momenten van spits Willem beslisten de wedstrijd in Oudewaters voordeel. De 2-1 scoorde hij na een lange ‘rush’ vanaf de middenlijn. Maar die moeite nam hij geen tweede keer. Want de 3-1 schoot hij binnen vanaf meer dan 25 meter. Links, strak in de bovenhoek. Zwaluwen drong  nog even aan maar had geen antwoord op de Oudewaterse onverzettelijkheid. Arno had het laatste woord. Zijn 4-1 kopbal kreeg hij op een presenteerbladje na een prachtige actie over de linkervleugel van Mischa.

Het publiek wordt bedankt!

We speelden op veld 1, het weer was aangenaam, dus het publiek was niet alleen getuige van een ruime overwinning, maar de steun werd ook echt op het veld gevoeld. De komende twee wedstrijden zijn pittig, tegen de nummers 2 en 3 van de ranglijst, Nieuwenhoorn (uit) en Spirit (thuis). U bent van harte uitgenodigd om ons tweede elftal te komen steunen in deze spannende strijd voor lijfsbehoud!