Kagia – FC Oudewater 0 – 0

De Lisserbroekse thuisploeg wist niet dat Oudewater het abonnement op een vroeg tegendoelpunt inmiddels heeft opgezegd en dus trokken ze de eerste minuten fel ten aanval. De rest van de wedstrijd waren het hoofdzakelijk de bezoekers die met regelmaat prima spel op het kunstgras deponeerden, waarbij het wachten was op een verdiend doelpunt. Edoch de dienstdoende leidsman liet een beetje heel veel zijn oren hangen naar de domweg al dan niet opzettelijk falende assistent langs de lijn. Twee zuivere doelpunten werden de Oudewaternaren door de neus geboord.  Als klap op de vuurpijl waren er in beide doelgebieden duidelijke handsbalsituaties die voor de strijdende teams allebei een strafschop hadden moeten opleveren. Ook arbitraal opvallend was een rode kaart voor de Oudewaterse trainer waarbij het (mondelinge) argument was dat hij verantwoordelijk werd gehouden voor iets wat door derden op de bank geroepen werd. Het was overigens een uitermate sportief voetbalgevecht waarbij Kagia zich fel maar netjes verzette tegen de Oudewaterse overmacht.

Zo’n minuutje of vijfenzeventig genieten.

Na die eerste minuten Kagia voor het Oudewaterse doel, Kaj van den Heuvel moest een keer alles uit de kast halen, kwamen de mannen van Redel & Co. pas goed los, van alle kanten werd het doel van Aron Wijsman benaderd, maar vooralsnog was de Lisserbroekse doelman ook een heuse sta-in-de-weg. Al had hij hier en daar wel wat hulp, zo werd een kopbal van Ivo Anbergen door een verdediger van de doellijn gehaald, werd een voorzet van Bart Griffioen door een paar uitgestoken Oudewaterse benen gemist en konden de toeschouwers ook het eerste “vlagincident” constateren. Sven Rietveld zag zijn mooie doelpunt aldus onterecht worden afgekeurd! Binnen dat eerste half uur moest ook de Lisserbroekse aanvaller Van der Schinkel met een blessure het veld verlaten. Slechts eenmaal kwamen Gijs de Graaf en invaller Melle Bloem in de buurt van doelman Van den Heuvel, maar die bleek een permanent slot op de deur.

Weer heel even druk

 Slechts twee tot drie minuten was het in de tweede helft weer even druk voor het Oudewaterse doel. Rens Lamboo schoot een vrije trap hard over het doel en Bloem werkte een bal over de dwarsligger, dit tot genoegen van de Oudewaterse aanhang. Ook keeper Van den Heuvel moest een keer dapper optreden om erger te voorkomen. Daarna kwam Kagia er bijna niet meer aan te pas. Bij het tweede geval van onterecht buitenspel was Ivo Anbergen en dus heel Oudewater de Sjaak. De assistent-scheidsrechter vlagde wederom dapper voor buitenspel, wat het  absoluut niet was, de fluitist-van-dienst aarzelde geen moment en floot toch.

Spervuur van aanvallen, Wijsman de held

Een kopbal van invaller Mees van Ooijen miste het doel op een haar na, ook collega Ties van de Werf probeerde het met het hoofd, de doorgaans goed koppende verdediger had dit keer het geluk niet aan zijn kant. Keeper Wijsman werkte met zijn “fingerspitzen” het leder uit zijn doel bij een mooi schot van Bart Griffioen, laatstgenoemde beroerde ook nog een keer een van de staanders en de scheidsrechter zag een echte handsbal over het hoofd. Van Ooijen werd een keer binnen de “zestien” onder het gras gestopt, maar dat bleek te mogen. Ook een heel duidelijk met de hand beroerde bal aan de overzijde van het veld werd  niet gehonoreerd, Oudewater blij maar het deugde natuurlijk ook niet.

Rood

Om eerdergenoemde duistere reden moest de Oudewaterse trainer het veld verlaten, waarbij wederom een arbitraal brevet van onvermogen werd afgegeven. Een gevaarlijke uitval via Rowan Hoeke deed de Oudewaterse ploeg ook nog bijna de das om en een hiernavolgende scrimmage kort voor tijd voor het Lisserbroekse doel leverde alleen nog maar spanning op maar geen score. Na het laatste fluitsignaal verlieten de Oudewaternaren het veld met een bestolen gevoel en dit kwam niet door de tegenstander.

FC Oudewater: Kaj van den Heuvel, Nick van den IJssel, Ties van de Werf, Jesper van der Zwart, Walter van der Neut, Simon La Lau, Sven Rietveld (Marc Oosterwijk), Thomas Hoogenboom (Sjoerd Wiltenburg), Willem La Lau (Mees van Ooijen, Bram Noordman), Ivo Anbergen, Bart Griffioen