Benschop – Oudewater 1 – 0

De conclusie m.b.t. deze bekerwedstrijd: een aardige eerste helft en een ronduit slecht tweede gedeelte. Excuses waren er aan Oudewaterse kant genoeg aan te voeren, de vele blessures, twee schorsingen nog van ruim een jaar geleden in de beker (Hellevoetsluis) en het in eerste instantie wegvallen van Sven Rietveld met hevige maag/darmklachten. Wat de redenen bij Benschop waren voor deze toch vrij matige vertoning daarop kreeg schrijver dezes geen antwoord. Je zou denken dat de vervangers, veelal jeugdige, hun kans zouden grijpen, maar op een enkele uitzondering na gebeurde dat niet.
Snel druk zetten was de opdracht voor de Oudewaterse spelers, de Benschoppers hadden het daar in het begin in ieder geval moeilijk mee. De eerste kans was wel voor de gastheren, de goede voetballer Soulaimane Ouhamad stormde met veel snelheid richting het Oudewaterse domein, zo vrij als een vogeltje, hij had echter buiten de waard gerekend in dit geval doelman Meuleman, die was toch net iets eerder bij de bal. Kort hierna was het Willem La Lau die keihard scheen over te kegelen, maar die richtingswijziging van de bal werd door een tegenstander veroorzaakt. Kor voor de drinkpauze waren zowel Bart Griffioen als Tim Goes op de solotoer, echter zonder verder tastbare resultaten. Even voor de pauze moest er nog worden ingegrepen voor het doel van Oudewater, het was alle hens aan dek bij een zeer rommelige situatie. De eerdergenoemde Benschopse nummer 11 Ouhamad gaf nog even zijn visitekaartje af met een uiterst fraai schot, maar even fraai was de redding van Bart Meuleman, een gave zweefduik zowat door het hele doelgebied heen om vervolgens met de vingertoppen verdere schade te voorkomen.
Na rond een uurtje voetbal viel toch het, naar later zou blijken, het enige doelpunt van de wedstrijd. Stan Griffioen had alle geluk van de wereld toen zijn schot c.q. inzet via een wirwar van spelers en de paal in het Oudewaterse doel verdween (60ste min. 1-0). In het laatste half uur zette Oudewater wel alle zeilen bij en waren ze dicht bij een verdiend gelijkspel, maar zowel Rietveld als Evers benutten de hen geboden kansen niet.