Oudewater – Benschop 3 – 1

Het werd geen burenruzie, deze oefenpot tussen de 2e klassers hier in het Groene Hart. Een partijtje voetbal vooruitlopend op het bekertreffen van de komende zaterdag, maar dan in Benschop. Uiteindelijk resulteerde dit potje in een matige eerste en een betere tweede helft. In deel een van de wedstrijd vielen er bijvoorbeeld heel weinig doelkansen te noteren en zag het spel van de Benschoppers er net iets beter uit. De tweede helft daarentegen waren de Oudewaternaren meer toonaangevend en kwamen de bezoekers praktisch niet meer aan aanvallen toe, Dat Oudewater het vooralsnog met de jeugd zal moeten doen is een feit, zware blessures als restant van het vorige zware seizoen van o.a. Niek Sluijs, Ivo Anbergen en Sven Rietveld, evenals de blessures opgelopen tijdens de training en/of de oefencampagne van Wouter van Sprundel en Sjoerd Wiltenburg zijn daar de aanleiding voor. Ook het nog niet fit zijn van Menno Venhof wordt als een gemis ervaren. Des te meer was het interessant om de jonge garde aan het werk te zien, en het moet gezegd ze deden het helemaal niet zo slecht.

Matige eerste helft

Rond minuut zeven werd de score geopend door Sebastiaan Evers, hij knikte een voorzet vanaf links netjes binnen (1-0). Nog geen vijf minuten later scoorde Dennis Leen vanuit een uiterst chaotische situatie voor het Oudewaterse doel de gelijkmaker (1-1). Onder de bezielende leiding van Xander v. Riet poogden de Benschoppers door te drukken maar in feite kwamen er weinig goed bespeelbare ballen bij hem en zijn medeaanvallers terecht. Restte nog een aardige aanval van Oudewater met een “hakkie” van Tim Goes en een goede onderschepping van doelman Meuleman bij een poging van Van Riet. Het fluitsignaal voor de rust kondigde een wandeling over het hele sportpark aan naar de thee, er werd immers op (gras)veld 5 gespeeld i.v.m. de matige gesteldheid van de overige velden.

After tea

Toch een wat ander beeld in de tweede helft, Oudewater begon veel feller en zorgde er voor dat de Benschoppers praktisch niet aan de bal kwamen. Hier en daar nog wat slordig balverlies en als Van Riet bijvoorbeeld dacht zijn kans schoon te zien liep hij telkens weer vast op de goed spelende Jesper van der Zwart. In minuut 55 was het dan ook verdiend weer raak, de opzet van de aanval begon bij rechterverdediger Nick van den IJssel, via Tim Goes belandde het leder voor de schietgrage voeten van Bart Griffioen en de 2-1 was een feit. Kort hierna moest de Benschopper goalie Jesper van den IJssel stevig zijn mouwen opstropen bij een schot van Van der Zwart, maar tegen een uiterst fraaie volley van invaller Jasper de Goeij was hij niet opgewassen. ( 3-1, 80ste min.). Niet onvermeld mag zijn dat de arbitrale leiding van de heer Marcel Rietveld prima was.