R V C /Celeritas – FC Oudewater 0-3

Al in de eerste minuut moest doelman Oualid Hammich de bal uit het net halen, Het leek de opmaat te worden van een doelpuntrijke avond tegen de vierdeklasser uit Rijswijk. Terwijl doelpuntenmaker Tim Goes zich al bij de middencirkel had gemeld, besloot de arbiter van dienst zich alsnog met sierlijke pasjes achterwaarts naar de clubgrensrechter van de Rijswijkers te begeven. Met als resultaat een afkeuring van de goal. Deze opmaat kreeg meer vervolg in contacten met functionarissen langs de lijn. Irritant, maar meer ook niet. Tegen de ambiance van de tribune waar ooit RVC/Haaglandia op hoog niveau speelde en op een groot veld met kunstgras wist FC Oudewater de tegenstander in de greep te nemen. Veel aandacht was er voor het benutten van de breedte van het speelveld en enkele spelers leefden zich uit met grote en snelle loopacties. Dat oogde wel aardig. Slechts het einddoel van elke aanval ontbrak aan de uitvoering. De oogst bestond tot aan het einde van de eerste helft slechts uit een niet te tellen aantal hoekschoppen, die de kwalificatie halve goal niet konden waarmaken. Pas in de blessuretijd (45 + 3) kon Sebastiaan Evers de gelukwensen van zijn ploeggenoten in ontvangst nemen na een snelle uitval waarbij ook Sven Rietveld en Nick van den IJssel hun bijdrage leverden. Het rook naar buitenspel, maar dit keer had de scheidsrechter geen trek in een tweegesprek; 0-1. Een minuut later scheelde het niets of de gelijkmaker was een feit. De vingertoppen van Arnold de Ruijter klaarden de situatie en het schot van de Rijswijkse spits leverde slechts een hoekschop op. De concentratie had onderwijl geleden aan de sfeerloze omstandigheden, maar binnen de krachtsverhoudingen op het veld kon Oudewater zich wel slordigheden permitteren. Invaller Willem la Lau liep al snel na aanvang van het tweede bedrijf tegen een gele kaart aan, maar daarna zorgde verdediger Bram Noordman dat de wedstrijd in de 53e minuut min of meer op slot ging. Hij kopte uit een door Tim Goes genomen hoekschop langs doelman Hammich; 0-2. De invallers aan Rijswijkse zijde bleken geen versterking en het flinke tempo uit het eerste uur brak de Celeritassers zichtbaar op. Wel deden zich voor beide doelen nog kansrijke situaties voor, maar ‘chocoladebenen’, niet goed afgestelde vizieren en andere ongemakken voorkwamen de reeks doelpunten die bij aanvang in de lucht leken te hangen. Pas toen een scrimmage in de Oudewaterse doelmond ternauwernood tot een goed eind kon worden gebracht, besloot Nick van den IJssel na een solo tot een ‘spitsengoal’; 0-3 (75e min). Het spel werd hierna al slordiger en het was voor de toeschouwers nog een hele zit op een overigens fraaie tribune. FC Oudewater schaart zich bij de laatste 32 clubs. Waarschijnlijk wordt er op 17 december gespeeld tegen ……