Alphia – Oudewater 4 – 0

Vreemd, maar voorafgaand aan dit treffen was er weinig of geen spanning te constateren bij de Oudewaterse spelers en je vraagt je af of dat wel goed was. Ook in het vorige seizoen stonden de Oudewaterse Geelbuiken bovenaan in de stand om vervolgens keihard te worden terug gekegeld. Niets van geleerd was de conclusie op de tribune, jammer was de reactie op de bank, er van uitgaande dat er hier nu sprake was van een eenmalig incident. Terechte uitslag was de conclusie van de aanwezige correspondenten en verslaggevers, immers een matig spelend Alphia had geen enkele moeite met een slecht spelend Oudewater. Het niet aanwezig zijn van twee sterke spelers mag geen reden zijn om zo dik te verliezen was de conclusie van de schrijver dezes.

Onder aanvoering van de snelle Alphense aanvallers De Bruin en Kok startte de thuisploeg overtuigend en drong minutenlang de Oudewaterse elf in de verdediging. Het enthousiasme straalde er van af en behalve een klein kansje voor Menno Venhof was het in die eerste minuten alleen maar Alphia wat de klok sloeg. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Slapen doe je ’s nachts hoorde je langs de lijn roepen en ja dat was het precies, de Oudewaterse verdedigers sliepen nog, Daniel Buijnink daarentegen was klaar wakker en zorgde voor de 1-0 (7e min.). Kort daarna was het bijna weer prijs maar kwamen de bezoekers uiteindelijk goed weg. Ook de wel goed keepende doelman Meuleman moet er moedeloos van geworden zijn om constant dat “oranje” voor zich te zien bewegen. Een schot van Remco Zuijdervliet controleerde hij prima, hetzelfde deed zijn collega aan de overkant, die redde op een fraaie kopbal van Sebastiaan Evers. Zo hield doelman Vet ook zijn ploeg volledig in de race. Door een snoeihard schot van Marwan Fennich namen de gastheren kort voor de rust verder afstand (2-0, 39ste min.). Tot tweemaal toe voorkwam Meuleman een verdere achterstand door achtereenvolgens te redden op een zeer mooie inzet van De Bruin en bij een kopbal van aanvoerder Buijnink.

De thee zou het wel allemaal weer rechttrekken dacht men op de tribune, maar helaas niets was minder waar. Al binnen een paar minuten hing de bal er al weer in, hard en diagonaal verdween het schot van De Bruin in de bovenhoek. (3-0, 48ste min.). Het spelpeil daalde helaas nog meer, Alphia vond het allemaal wel best, maar de Oudewaternaren wisten hier geen gebruik van te maken. Weinig of geen ballen kwamen aan waar ze gewenst werden, balverlies was schering en inslag en de tegenstander Alphia deelde eigenlijk ook in die malaise. Een overtreding binnen de zestienmeter zorgde voor een penalty welke door Fennich probleemloos werd genomen (4-0, 61ste min.). Alle pogingen om minstens de eer te redden werden vervolgens door keeper Boas Vet verstoord. Oudewater is weer van de koppositie af, maar moet zich wel weer gaan herpakken en dat kan de ploeg ook, dat is zeker.

Opstelling Oudewater:

Bart Meuleman, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Walter van der Neut (Fons ter Burg), Tim Goes (Lars Janmaat), Sjoerd Wiltenburg, Sebastiaan Evers, Sven Rietveld, Kick van Zuijlen, Simon La Lau, Menno Venhof (Willem La Lau)