Kevin Sprenkels, gefeliciteerd!

“De reden dat ik deze cursus wilde doen is omdat ik vond dat ik te weinig kennis had over het trainersvak. Daar tegenover staat dat ik een zeer getalenteerde groep train doordeweeks, en coach op de zaterdag: de MO19-1. Met deze cursus wilde ik bereiken dat ik de trainingen meer inhoud kan geven, en dat ik mijn meiden op de zaterdag op een meer professionele manier kan begeleiden.
Voorheen laat je bijvoorbeeld een bepaalde oefening gewoon uitvoeren en als die loopt, dan loopt die. Nu kijk ik hier heel anders naar. Vooraf kijk ik naar de oefening en analyseer hem. Bijvoorbeeld, wat wil ik graag terugzien, of wat wil ik dat de meiden hierna beter kunnen. Dan kun je tijdens een training veel meer op de inhoud van een bepaalde oefening coachen, begeleiden en bijsturen.
Mijn ambitie met mijn team voor dit seizoen is om zo hoog mogelijk te eindigen in onze competitie. We spelen hoofdklasse en dat is een zeer uitdagende poule kan ik wel zeggen. Maar wel een hele mooie uitdaging om mijn team met de grotere verenigingen te meten. Op individueel vlak probeer ik altijd naar mijn meiden te kijken waar ik ze mee kan helpen om bepaalde voetbalkwaliteiten, die ze al wel bezitten, nog meer te verbeteren. Individuele aandacht vind ik altijd heel belangrijk, maar als team uiteraard ook.”

Op persoonlijk vlak heb ik zeker de ambitie om te groeien als trainer. Wellicht mijn kennis verder te vergroten met de UEFA C opleiding, maar vooral om binnen aanzienlijke tijd zoveel mogelijk meiden van mijn huidige groep klaar te stomen voor de senioren. Om vervolgens uiteindelijk hoofdcoach/trainer te worden van Dames 1.