Het was zaterdag 10 december vroeg in de ochtend, de straten waren koud, het vroor enkele graden en na de deceptie van de avond ervoor, oranje had immers verloren, moesten de mannen van de JO10-1 van FC Oudewater hun mentale weerbaarheid laten zien. Dit was de dag dat ze het eerste kampioenschap van hun carrière in de wacht konden slepen!

Sinds oktober werd slechts 1 keer verloren en de rest alleen maar gewonnen dus volstond een gelijkspel om het kampioenschap binnen te slepen. De enige die het kampioenschap nog in de weg stonden waren de mannen van DWO die in alle vroegte al aan de reis naar Oudewater waren begonnen.

Klokslag half negen klonk het fluitsignaal, onder de deskundige leiding van Thijs, Freek, Stefan en Johan begon FC Oudewater aan de wedstrijd van hun leven. Onder luidde aanmoedigingen van de vele supporters vloog FC Oudewater uit de startblokken. FC Oudewater gaf een duidelijk signaal af aan de tegenstander, hier valt NIETS te halen, de drie punten blijven hier!

Binnen enkele minuten opende Nouk de score na een weergaloze steekpass van Lars. Nouk haalde vernietigend uitmet zijn rechter en liet de keeper van DWO de bal uit het net vissen, 1-0 voor FC Oudewater!

De tandem Nouk-Lars was in de zevende minuut wederom succesvol, weer was het Lars die Nouk op zijn wenken bediende, ditmaal wist Nouk de linkerhoek te vinden, 2-0 FC Oudewater!

Nu probeerde DWO wat terug te doen, deze wist de ijzersterke verdediging van FC Oudewater die  bestond uit Pim, Jort en Nick niet te breken, de jongens bleven fier overeind! Slechts 1 schoot wist DWO in de eerste helft op het doel van FC Oudewater te lossen, echter viel deze bal ten prooi aan de uitstekend keepende Lucas en smoorde het schoot van DWO door hem klemvast te pakken!

Lucas wist met zijn sterke uitworp de bal bij Nouk te krijgen, deze liet de verdediging zijn hielen zien en na een maradonna-achtige rush wist hij weer het net te vinden, 3-0 voor FC Oudewater.

In de tweede helft vloog DWO uit de startblokken, FC Oudewater moest na de limonade weer even op gang komen. Na enkele minuten was daar dan toch de tegentreffer van DWO, 3-1.

Vervolgens ging het spel op en neer, helaas stond de keeper van DWO zijn mannetje op inzetten van Milan en Benjamin die vervolgens uitstekend mee verdedigden om de overwinning over de streep te trekken! Na een klein uur voetballen klonk daar het bevrijdende fluitsignaal, FC Oudewater is kampioen! Wat een teamprestatie van de mannen die voor elkaar door het vuur gaan! Er vloeide tranen van geluk, het We Are The Champions werd ingezet door DJ Jopie en klonk luid over de velden!

Aansluitend was er chips en limonade in de kleedkamer, galmde de feestmuziek door de kleedkamers en was zelfs in de kantine te horen! Na de opfrisbeurt was er een rondrit op de platte kar door de binnenstad van Oudewater en aansluitend pannenkoeken eten in de Hoenkoop waar tot in de late uurtjes werd feest gevierd!