Net nadat de grote klok kwart over zeven had geslagen, verzamelde de talenten zich op de parkeerplaats van sportpark Markveld. Dit keer moest er zo vroeg worden aangetreden omdat er een reis naar Bleiswijk gepland stond. Danny was er vanwege de vroege tijd fysiek niet bij(zie Onderschatting). Of zal het juist zijn vanwege zijn fysieke gesteldheid? Op de spelers app ging de vraag al rond of het, vanwege de kleine bui die nacht, wel doorging. Nadat ook Lucas en Thomas er waren, werd de reis naar Soccer boys ingezet. Twee maanden geleden troffen de talenten deze tegenstander al thuis. Op een besneeuwd kunstgrasveld werden toen in de laatste minuten de drie punten veiliggesteld door een intikker van Corné.

De eerste helft begonnen de talenten met goede moed. Met de wind in de rug werden de gastheren onder druk gezet. Het veldoverwicht was zoals zo vaak in het begin voor de geelbuikjes. De gastheren hadden hun handen vol en dit resulteerde na vijf minuten in een vrije trap voor de talenten. De bal lag op vijfentwintig meter van het doel ter hoogte van de linker paal. Jelmar en Matisse overlegde even en laatst genoemde legde aan voor een schot. Gedragen door de wind zag een ieder deze in de rechter bovenhoek belanden. Dat heeft ie niet van mij, was er te horen vanaf de Oudewaterse bank. Later werd duidelijk dat dit afkomstig was van ene Ignace B. De terechte voorsprong was echter wel een feit. Hierna werden de jongens wat slordiger. Dit kwam mede doordat Soccer boys meer druk zette. Een voorzet vanaf rechts ging miraculeus naast de verre paal van het Oudewaters doel, ondanks de vele voeten die in de buurt waren. Na een kleine twintig minuten was er een vrij gelaten tegenstander, die vanaf links de bal panklaar op het hoofd van de spits uit Bleiswijk lag. Deze kopte de bal resoluut tegen de touwen. De scheidsrechter wees naar de middenstip, maar de grensrechter stond met zijn vlag omhoog. Na de mededeling te hebben ontvangen dat de spits buitenspel stond, veranderde echter zijn mening niet en was de 1 -1 een feit. Het werd er de rest van de eerste helft niet makkelijker op voor de spelers en leiding. De scheids floot zijn eigen wedstrijd en er was niet altijd een touw aan vast te knopen.

In de rust heerste er een serene stilte. Een ieder was onder de indruk van enerzijds het slechte laatste deel van de eerste helft en anderzijds de inzet van de tegenstander. De leiding probeerde door goede motivatie en uitleg het vertrouwen een beetje terug te krijgen bij de jongens. Er moest meer en geconcentreerder gevoetbald worden en dan zou het goed komen. Van de scheidsrechter kon geen steun worden verwacht, dus alles moest op eigen kracht.

De tweede helft was net een peer tellen bezig, toen er een afstandschot via de lat bij Sem het veld in terug kaatste. Er moesten meters gemaakt worden door de jongens. Vijf minuten in de tweede helft was hiervoor een beloning. Na het vele goede rondspelen van de Bleiswijkse verdediging was er nu een korte terugspeelbal. Thomas was er als de kippen bij en omspeelde de goalie en bracht de 1-2 op het scorebord. Er moest met veel inzet worden gespeeld om de tegenstander van het doel te houden. Dit resulteerde in blessure behandelingen voor Matisse en Lucas. Sem M moest zelfs gewisseld worden na een overtreding, waarbij zijn enkel het moest ontgelden. Ook mocht er meer aan Soccer boys kant, dan aan Oudewaters zijde. Halverwege de tweede helft stuurde Jelmar Thomas diep. Hij omspeelde rechts wederom de goalie en schoot via de linker paal de bal in vijandelijk doel. Soccer boys ging nu alles op alles voetballen en zo kwam Lucas naast Mark in de verdediging te spelen. Na onhandigheden met zijn handen(duwen volgens de scheids), lag de bal ineens op de stip.

Sem B kon zijn vingers er tegen krijgen, maar dit was niet genoeg. Net als in de thuis wedstrijd werden de lange ballen weer van stal gehaald. Daan had nog de 2-4 op zijn schoen, maar de keeper stopte zijn inzet. Na vier minuten blessure tijd kon de scheidsrechter Soccer boys ook niet meer verder helpen en floot hij af.

De opluchting was groot en de lijstaanvoerder van de promotie 1e klasse houd zo nog zicht op een mooi competitie einde. Moe, tevreden en stil was de terugtocht naar Oudewater. Volgende week is er de voorlaatste thuiswedstrijd. Dan kunnen de talenten weer bewonderd worden.