De mannen van Oudewater JO17-1 mochten op deze rustige speeldag (maar 4 thuis wedstrijden van- wege de herfstvakantie) aantreden tegen Schoonhoven wat met 2 punten meer, boven de FC op de ranglijst staat. Na overwinningen in de laatste twee wedstrijden is het vertrouwen aanwezig voor wederom een keurig resultaat. Vandaag zijn er drie afwezige, Remco, Stef en Lars kunnen door diverse redenen niet aanwezig zijn, gelukkig hebben we voldoende kwaliteit in de JO17-2 lopen om dit op te vangen. Vandaag sluiten Haroune, Kel en Tijs aan bij JO17-1. Na het controleren van de passen beginnen we de wedstrijd in de volgende opstelling. Tim in de goal, Floris, Mark Diederik en Jesse in de verdediging, het middenveld bestaat uit Jesper, Jurian en Jasper en voorin beginnen Dyron, Nick Henkes en Dax. Nick Wiltenburg, Kel, Haroune en tijs starten op de bank.

Al snel na het fluitsignaal van de scheidsrechter blijkt dat we vandaag niet hoeven te verliezen, Schoonhoven speelt slordig en heeft achterin niet veel snelheid, hetgeen wij met Dax en zeker met Dyron wel hebben. Na een 15 minuten spelen, volgt een mooie paas van achteruit richting Dyron, op snelheid loopt hij zijn tegenstander zoek, echter is de keeper een sta in de weg. Na een 25 minuten spelen valt dan toch de eerste goal, Dyron creëert met zijn snelheid zelf de kans, van links snelt ie zijn tegenstander voorbij en schuift de bal keurig onder de keeper door, de verdiende 1-0 staat op het scorebord. Achterin geven we nauwelijks kansen weg, de verdediging staat als een huis, Floris, Diederik en Jesse geven de aanvallers van Schoonhoven geen centimeter ruimte en Mark staat daar als een slot op de deur achter. Met de 1-0 gaan we de rust in. In de kleedkamer zette trainer Benny de puntjes weer even op de i en in dezelfde formatie starten we de tweede helft.

Begin tweede helft starten we wederom scherp, de goede controlerende middenvelders Jesper en Jurian heersen op het middenveld. Schoonhoven tracht wat grip op de wedstrijd te krijgen door wat meer druk naar voren te zetten, hierdoor ontstaat er wat meer ruimte op het middenveld waardoor de vaak luie, maar nu hard werkende Jasper wat meer aan voetballen toekomt. Een paar mooie diepe ballen op Dyron en Dax zorgen voor voorzetten die net de medespelers niet bereiken. Na een 10 minuten in de tweede helft wordt Jesse gewisseld (had inmiddels een ongelukkige gele kaart ontvangen) voor Nick Wiltenburg. Jurian verhuisd naar zijn vertrouwde plek links achterin en Nick gaat controlerend op het middenveld spelen. Na wat kansen voor onze spits Nick Henkes, Dyron en Jasper vindt de trainer het met nog 20 minuten te spelen tijd voor een driedubbele wissel. Tijs, Haroune en Kel komen erin voor Jasper, Jurian en Nick Henkes. Het elftal wordt wat door elkaar geschoven, waardoor de hardwerkende Dax op 10 komt te spelen, Haroun en Kel voorin en Tijs pakt de creatieve nr. 10 van Schoonhoven op. Met deze wisselingen krijgen we direct een aantal leuke mogelijkheden. Binnen enkele minuten waren Kel en Haroun dicht bij de 2-0 helaas stond de keeper wederom op de goede plek. Met nog een 15 minuten te spelen moest Tim ook nog een keer aan de bak, met een mooie duik plukte hij de bal uit de hoek. Met nog 5 minuten te spelen is daar eindelijk de verdiende 2-0. Kel, van oorsprong een linksbenige middenvelder, had zich bij de wissel verbaasd over zijn spits positie, kreeg een mooi steekballetje van Nick, met een prachtige lob verschalkte hij de keeper van Schoonhoven … 2-0 was uiteindelijk ook de eindstand. Met dit mooie resultaat staan we inmiddels op een gedeelde vierde plaats in de eerste klasse. Over twee weken spelen we uit bij Zoetermeer.

G = Gespeeld / P = Punten / W = Winst / GL = Gelijk / V = Verlies / DPV = Doelpunten voor / DPT = Doelpunten tegen / DS = Doelsaldo.