De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is niet goed afgelopen voor de JO17-2. In een niet al te beste pot voetbal werd met 1-2 van Moordrecht JO17-1 verloren. Voor de neutrale toeschouwer, als die er al was, viel er, ondanks een redelijk aantal doelkansen en doelkansjes, niet heel veel te genieten rond veld 4. Oudewater speelde te slordig en te gehaast, zocht te vaak de lange bal en liet zich op sommige momenten de kaas van het brood eten. Moordrecht was sterker in de combinaties en de uitslag was uiteindelijk wel terecht te noemen.

De eerste 20 minuten was FCO de betere en gevaarlijkere ploeg, al waren het de blauw wit gestreepten die het eerst dreigend werden. In de 2e minuut sneed de linkerspits de zestien binnen, maar hij dreef zijn actie te ver door en zag de bal over de achterlijn rollen. Oudewater zette er al snel iets tegenover, Tijs veroverde de bal op zijn rechtsback-positie en begon aan een lange spurt, die hem uiteindelijk in het strafschopgebied deed belanden. Zijn schot miste helaas kracht en precisie, hij schoot de bal in de handen van de keeper. In de 8e minuut een grote kans voor Oudewater. Danny verdiende een vrije trap een paar meter buiten de zestien, nadat hij op zijn hakken was getrapt. Mike zette zich achter de bal en krulde die mooi over de muur richting de linkerbenedenhoek, maar de keeper was net op tijd om de bal nog weg te boksen. Even later probeerde Jur het maar eens van afstand. Uit een weggewerkte voorzet van Mike nam hij de bal op de slof, maar die verdween ongevaarlijk over de goal. In de 14e minuut kwam de voorsprong op het bord. Door Mike aangespeeld op het middenveld waagde Danny een afstandsschot, dat in eerste instantie een prooi leek voor de keeper. Misschien verblind door de laagstaande zon liet hij de bal uit zijn handen glippen, die achter zijn rug over de doellijn stuiterde (1-0, 14.) Na 20 minuten spelen creëerde Moordrecht zijn eerste echte kans. Een voorzet van de rechtsbuiten werd vanaf een meter of 5 ruim over het doel gekopt. De Moordrechtenaren namen nu het heft in handen en de kansen en kansjes volgden elkaar op. In de 25e minuut kregen de IJsseldorpers een vrije trap. Die leek een makkie voor Juran te zijn, maar de bal glipte door zijn handen. Tot opluchting van de Oudewaterse supporters en spelers hobbelde die langs de voor hen goede kant van de paal over de achterlijn, met slechts een corner in plaats van een doelpunt als gevolg. Uit die corner werd de bal in een mêlee van spelers over het doel gekopt. Slechts sporadisch werd FCO nog gevaarlijk. Na 30 minuten spelen kopte Mees een corner goed in, maar zijn kopbal miste de snelheid om de doelman te verontrusten. Moordrecht bleef aandringen, een voorzet van links werd door de spits ingekopt, maar de bal ging ruim voorlangs. In de 34e minuut wist Moordrecht gelijk te komen. Een voorzet van de rechtsbuiten leek in de handen van Juran te belanden, maar Carlo verlengde de voorzet met een prachtig boogje over zijn keeper in het eigen doel (1-1, 34.) Voor rust kreeg  Moordrecht nog 2 kansjes om op voorsprong te komen. Een kopbal uit een corner werd recht in de handen van Juran gekopt en 1 minuut voor rust leidde een volgende hoekschop tot een afstandsschot, dat maar net langs de linkerpaal vloog.

Moordrecht begon de tweede helft zoals het de eerste geëindigd was, aanvallend en op zoek naar een goal. Een vrije trap (45e minuut) werd in de muur geschoten, een afstandsschot even later van een middenvelder ging ver naast. Oudewater deed aanvallend niet veel terug, veel verder dan een heel ver schot van Mees – net over – kwamen de rood witten in deze fase van de wedstrijd helaas niet. De druk van Moordrecht hield aan en dat leverde hen halverwege de tweede helft de voorsprong op. De rechtsbuiten kwam in balbezit en poeierde de bal van 20 meter prachtig in de linker kruising (1-2. 59.) FCO probeerde zich onder de druk uit te voetballen, maar dat ging vaak gepaard met balverlies, waardoor menig aanval al in de kiem werd gesmoord. De Moordrecht-verdediging stond als een huis en gaf bijna niets weg. De Oudewaterse aanvallers werkten hard, maar het soms benodigde geluk ontbrak en soms ook het voetbalvernuft. In de 67e minuut viel er weer een kansje aan Oudewaterse kant te noteren. Een vrije trap van Danny, na een overtreding op Mees, vloog echter ongevaarlijk voor het doel langs. Een mooie kans op de gelijkmaker was 6 minuten voor tijd voor Mees. Een ingooi belandde bij Danny, die slingerde de bal voor het doel, waar Mees de bal in een keer op de slof nam. Helaas voor FC Oudewater kon hij niet de juiste richting aan zijn schot geven, waardoor de bal ruim over ging. Niet veel later was Kel bijna succesvol. Aangespeeld door Koen kapte hij zijn man uit, maar zijn schot was recht in de handen van de goalie. Ook een laatste aanval van Oudewater leverde niets op. Met de mee naar voren gekomen Juran als extra spits in de zestien werd een laatste corner genomen. Helaas zonder succes.

Door deze nederlaag is er in de stand niets veranderd. Ons team staat nog steeds op de 4e plek, al is Moordrecht ons nu genaderd tot op één punt. Voor volgende week staat de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ARC JO17-3 op het programma om 12.45 uur. Al is het me de huidige weersverwachtingen maar zeer de vraag of er volgende week überhaupt gevoetbald zal worden…