Deze week stonden er 2 wedstrijden op het programma. Doordeweeks werd dinsdag thuis in een oefenwedstrijd knap met 1-0 gewonnen van tweedeklasser Stolwijk JO17-1 en vandaag moest de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Sportlust JO17-3 gespeeld worden. En dat bleek dit keer een te moeilijke opgave voor FC Oudewater, door slim te counteren wisten de Woerdenaren een 4-1 overwinning te behalen.

Vandaag ontbrak er één speler op het wedstrijdformulier, Mitchell was nog niet hersteld van een geneusde teen. Een kwartier voor tijd moest ook van keeper worden gewisseld. Juran moest op tijd terug zijn in Oudewater om met de JO19-1 mee te doen en zijn plaats in het doel werd ingenomen door onze kleinste man, Mike.

De wedstrijd begon erg slecht, vanuit FCO-perspectief, al in de eerste minuut wist Sportlust te scoren. De boomlange spits wist te profiteren van slordig uitverdedigen van Casper en schoof de bal beheerst langs onze keeper (1-0, 1.) FCO moest derhalve gelijk in de achtervolging, maar deed dat te gehaast en onzorgvuldig. Vaak werd niet de vrije man gezocht, maar de lange bal gehanteerd. Bij een van die verre uithalen kwam Mees in balbezit, maar zijn schot kon nog worden geblokt. In de 8e minuut ontsnapte Oudewater aan een grotere achterstand. De Woerdense rechtsbuiten speelde zijn man uit en ging de zestien in. Maar daarbij kreeg hij de bal op de eigen hand, waardoor het gevaar was bezworen. Na een kwartier voetballen de eerste echt mooi uitgespeelde aanval van Oudewaterse kant. Tijs zette aan de rechterkant een 1-2 op met Mees en schoot de bal tegen de uitgekomen keeper. In de nastoot was het Danny die de bal te zacht raakte en de bal naast zag hobbelen. FCO had nu duidelijk een veldoverwicht, maar wist daaruit niet veel kansen te creëren. Het was Sportlust dat uit een van de spaarzame counters een grote kans kreeg. Weer was het de rechtsbuiten die zich vrij kapte, maar zijn schot met links ging ruim naast. Na 25 minuten weer eens een FCO-kans. Een vrije trap van Tim werd een aantal keer doorgekopt en belandde uiteindelijk voor de linkervoet van Mike. Zijn volley ging echter ruimschoots over. Voor rust was Mees nog een keer kansrijk, maar zijn doorkopbal was geen probleem voor de keeper.

Na rust zocht Oudewater meteen de aanval. Danny waagde een afstandsschot, na een vrije trap van Casper, maar zijn schot was geen probleem voor de doelman. In de 46e minuut werd de ingevallen Koen goed diep gestuurd, zijn voorzet kon nog net voor een instormende FCO-speler worden weggetikt ten koste van een corner. Uit de daaropvolgende hoekschop leek Oudewater dan te scoren. Na een scrimmage in de zestien was het Tim die met een halve omhaal zijn tweede doelpunt van het seizoen dacht te maken. In het veld waren alle spelers van FCO ervan overtuigd dat de bal achter de doellijn was beland, maar de scheidsrechter en zijn assistent dachten daar anders over en de leidsman liet door spelen. In de tegenaanval was het Sportlust dat wel wist te scoren. De spits wurmde zich, mede dankzij een handsbal, tussen 2 verdedigers door en schoot de bal langs de wanhopig duikende Juran. Ook ditmaal waren de protesten bij de leidsman aan dovemans oren gericht en hij keurde de goal goed (2-0, 47.) FC Oudewater ging met deze stand nu over op ‘va-banque’ spel, achterin werd steeds vaker een op een gespeeld. Dat leverde in de 57e minuut succes op. Een Sportlust-ingooi werd door Oudewater opgepikt en op de rand van het zestienmetergebied werd Kel gevonden. Die draaide mooi naar zijn linkervoet en schoot de bal onhoudbaar over de keeper in de linkerbovenhoek (2-1, 57.) FCO liet nu alle schroom van zich vallen en ging vol op de aanval spelen. 3 minuten later had dat bijna succes. Juran onderbrak een aanval van Sportlust en zijn door de wind gedragen uittrap belandde bij Mees. Zijn half vallende inzet kon door de goalie maar net worden gestopt. Helaas had dit aanvallende spel en het achterin man op man spelen in het restant van de wedstrijd niet het gewenste resultaat, de aanvallen werden (net als in de eerste helft) te onnauwkeurig opgezet en Sportlust werd nu juist gevaarlijker in de tegenaanvallen. In de 64e minuut leverde dat weer een tegengoal op. Een uitval bereikte de rechterspits van Sportlust, die omspeelde zijn tegenstander en schoot via de vingertoppen van Juran de bal in het doel (3-1, 64.) Even na deze goal moet Juran het veld verlaten om zich richting Oudewater te haasten en trok Mike de keeperhandschoenen aan.  En hij kon gelijk aan de bak. Een diepe bal kon hij nog net voor de aanstormende spits even buiten zijn strafschopgebied wegkoppen. Iets later  leek het nog of FC Oudewater de achterstand kon verkleinen. Mees werd diep gestuurd en schoot de bal onberispelijk in, maar de scheidsrechter beloonde de wegens hands appellerende Sportlust-spelers ditmaal wel en keurde het doelpunt af. 5 minuten voor tijd wist Sportlust de eindstand op 4-1 te bepalen. In een uitval tikte de spits de bal goed door op de sprintende linksbuiten en die schoot de bal onder keeper Mike door (4-1, 75.) De laatste kans van de wedstrijd was voor FC Oudewater, een corner van Kel werd door Koen bij de eerste paal net naast getikt. Al met al een terechte nederlaag, FC Oudewater liet niet het goede spel zien van de afgelopen wedstrijden, al hadden sommige scheidsrechterlijke beslissingen een (te) grote invloed op het spelverloop.

Ondanks deze nederlaag staat het team nog op de eerste plaats in de bekerpoule, dankzij het superieure doelsaldo. Als er volgende week, om 12.15 uur (alweer) uit tegen Rohda ’76 JO17-2, ‘gewoon’ gewonnen wordt is de eerste plek een feit en bekeren we door. En hopelijk levert dat ons dan ook een plek in de 3e klasse op in de competitie-indeling.