In een niet al te beste inhaalwedstrijd heeft JO17-2 zichzelf een slechte dienst bewezen door van de onderste op de ranglijst te verliezen. Na een redelijke 1e helft, waarin het team veelal de bovenliggende partij was en op een op dat moment verdiende voorsprong kwam, leek het alsof de spelers in het tweede bedrijf met hun gedachten al bij het carnaval waren. Passes mislukten, ballen sprongen van voeten, kortom, het elftal leek geen schim meer van het team voor rust. ARC wist daar 2 maal van te profiteren en namen zo hun eerste overwinning van het seizoen mee terug naar Alphen.

Ook deze week moesten we weer 4 spelers (Juran, Tijs, Tim en Koen) door wintersport en andere oorzaken missen, waaronder onze keeper. De afwezigheid van de 3 veldspelers was goed op te lossen, onze selectie is groot genoeg, maar het gemis van een keeper was lastiger op te lossen. Gelukkig was doelman Lars Stafleu van de JO17-3 bereid om ons uit de brand te helpen.

Om iets na half 1 werd onder leiding van scheidsrechter Bas Oosterlaken door ARC afgetrapt. Het eerste opvallende moment volgde al snel. Een verre bal leek voor de Alphense keeper te zijn, maar Mees jaagde door en de doelman schoot de bal via onze spits net naast zijn eigen doel. 3 minuten later het eerste gevaar van ARC-zijde, een voorzet van de rechterkant kon nog net door Casper worden weggewerkt ten koste van een corner. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal laag ingespeeld en bij de eerste paal in geschoten. De bal kon nog voor de doellijn worden tegengehouden en de rebound was een makkelijke prooi voor Lars. Na 10 minuten spelen kwam FCO bijna op een voorsprong. Dave forceerde op rechts een corner, die door Kel werd genomen en door Mees hard op de lat werd gekopt. De afvallende bal werd door Haroune op de slof genomen maar vond een verdediger op zijn weg. Het spel speelde zich nu veelal op het middenveld af, een kwartier lang vielen er aan beide kanten geen noemenswaardige kansen te noteren. 15 minuten voor rust was ARC nog eens gevaarlijk. Na een aanval over links bereikte de bal een middenvelder en diens schot ging maar net langs de rechterpaal. In de tegenaanval kreeg Haroune een schietkans, maar zijn knal ging een paar meter naast. In de 30e minuut werd Mees op rechts de diepte in gestuurd. In een sprintduel met zijn tegenstander moest die aan de noodrem trekken en veroorzaakte zo een vrije trap. De bal werd door Kel in de zestien gebracht, waar de slim omgelopen Mike bij de 2e paal onderuit werd gelopen, toen hij de bal voor het inkoppen had. Helaas vond de leidsman de overtreding geen strafschop waard, dus bleef de openingsgoal nog even uit. 4 minuten voor rust werd Mees weer in de diepte aangespeeld, zijn pass vond Jur, maar diens schot werd gekraakt en leverde geen probleem op voor de ARC-keeper. In de 38e minuut kwam de Oudewaterse voorsprong dan toch tot stand. Na een mooie combinatie tussen Mike en Haroune kwam de bal bij Mees uit, die hem nog net voor de uitgelopen keeper kon aantikken en het leder tergend langzaam over de doellijn zag hobbelen (1-0, 38.) Na nog een laatste corner voor ARC werd gefloten voor de rust.

Waar Oudewater in de eerste helft voor het grootste deel het overwicht had, was dat in het tweede bedrijf totaal anders. ARC zette vanaf het fluitsignaal druk, en FCO kon zich maar heel af en toe onder die druk uitspelen, vaak met lange ‘op-hoop-van-zegen-ballen’ van achteruit. In de 43e minuut leken de Alphenaren al de gelijkmaker te scoren. Helaas voor de doelpuntmaker had hij in de sprint met Carlo de laatste op zijn hak getrapt en werd de goal afgekeurd, een vrije trap voor Oudewater was het logische gevolg. ARC bleef echter jagen op de gelijkmaker. Na 3 hoekschoppen op rij was het in de 50e minuut raak. Een middenvelder kwam in balbezit en schoot van de rand van het strafschopgebied de bal met een fraaie krul in de rechterbenedenhoek achter Lars (1-1, 50.) FCO zette er weinig tegenover, af en toe werd Mees met een lange bal in de diepte gezocht. Hij liep zijn tegenstander er een paar keer uit, maar de Alphense doelman was alert en wist iedere keer als eerste bij de bal te zijn. In de 60e minuut had ARC een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van rechts belandde bij de spits, die kapte handig zijn verdediger uit, maar schoot van dichtbij tegen de knieën van onze doelman. Hierna volgde een korte aanvallende periode van Oudewater. Met wat geluk belandde de bal in de 62e minuut bij Danny, die het van afstand probeerde, maar de bal niet goed raakte, waardoor die een meter of 5 naast het doel verdween. Even later was Jur gevaarlijk. Aangespeeld door Danny draaide hij in het 5-metergebied om zijn tegenstander heen, maar zijn inzet was geen probleem voor de keeper. En weer een minuut later zorgde een goed schot van Kel ervoor dat de keeper de bal pas in 2 instanties onder controle kon krijgen. De goede Oudewaterse periode werd afgesloten met een vrije trap, door Danny ineens op doel geschoten, maar zijn schot zeilde een half metertje langs de kruising. Hierna nam de tegenstander het initiatief weer over en werd een aantal keer op rij gevaarlijk. Een ingooi kwam in de voeten van de spits, maar zijn schot ging 2 meter over het doel. 5 minuten voor tijd kwam ARC dan toch op voorsprong. Een voorzet van de linksbuiten vloog hoog voor, over Mitchell heen en de rechterspits kon van dichtbij intikken (1-2, 75.) Na nog een laatste afstandsschot van Danny, ruim naast, werd er afgefloten en kon ARC huiswaarts keren met de eerste overwinning in deze competitie op zak.

Door deze nederlaag verandert er in de stand niets, FCO staat nog 4e. Maar het verschil tussen nummer 3, Alphia en nummer 8, Stolwijk is slechts 5 punten.

Volgende week speelt ons team weer een inhaalwedstrijd, dan uit tegen koploper Jodan Boys JO17-2 om 12.45 uur.