Ook in de derde wedstrijd in deze bekercompetitie is FC Oudewater JO17-2 ongeslagen gebleven. Thuis werd tegen een sterk, en op de tweede plaats staande Alphense Boys JO17-4 uiteindelijk met 4-1 de winst gepakt. De tegenstander wist zijn spaarzame kansen niet te verzilveren. Dit in tegenstelling tot Oudewater dat een hoog percentage scoorde qua effectiviteit. De wedstrijd werd gespeeld onder zeer zomerse omstandigheden, die de scheidsrechter iets noopte om 2 drinkpauzes in te lassen. Over de leidsman gesproken, dat was vandaag onze afgetekend met 4-1 gewonnen. De tegenstander was sterk, maar ontbrak het aan een afmaker. In de hele wedstrijd kregen de Alphenaren maar een paar kansjes en die wisten ze niet te benutten eigen leider Joop. Bij het ontbreken van de eigenlijke referee moest hij de fluit zelf ter hand nemen en, het moet gezegd, hij deed dat met verve. De vele uren in de sportschool wierpen hun vruchten af. Waar menig speler last kreeg van kramp tegen het einde van de wedstrijd, voltooide Joop de wedstrijd ‘fluitend’.

FCO had de toss gewonnen, dus mochten de Boys aftrappen. AB nam het initiatief en produceerde na 2 minuten spelen het eerste schot richting doel, dat echter ongevaarlijk over ging. In de daaropvolgende aanval was FCO gevaarlijk, Mees werd diep gestuurd door Jur, maar de bal was net te scherp en de keeper kon de bal weg schieten. De wedstrijd ging gelijk op, Alphense Boys was veel in balbezit op het middenveld, maar de eindpass ontbrak veelal. De vandaag in geel-blauw spelende Oudewaternaren (AB speelde in hun eigen rood-witte shirts) waren voornamelijk gevaarlijk bij de enorm verre uittrappen van Juran, waarbij dan meestal onze spits werd gezocht. Bij een van die uitvallen belandde de bal bij Kel, zijn voorzet werd weggekopt door een verdediger en het schot van Danny daarna miste de juiste richting. In de 13e minuut was FCO dicht bij zijn eerste goal. Juran onderschepte een Alphense aanval en zijn pass bereikte Danny. Zijn passje op Mees was goed, maar voordat die kon uithalen zat er een vijandelijke voetje tussen. Dat leverde dus niet meer op dan een corner. 3 Minuten later had Danny de score kunnen openen. Na een goede aanval over rechts kwam hij alleen voor de keeper, maar hij wachtte te lang met schieten, waardoor een verdediger nog redding kon brengen. Haroune was de volgende die de score op 1-0 had kunnen brengen. Hij ving een uittrap goed op, omspeelde zijn man op de achterlijn, maar zijn schot werd geblokt door de uitkomende keeper. In de 22e minuut stond doelman Juran aan de basis van de openingsgoal. Hij plukte een voorzet van een AB-aanvaller uit de lucht, zag Mees wegsprinten en schoot de bal precies in de vrijgekomen ruimte achter de verdediging van Alphense Boys. Onze spits wist daar wel raad mee, kapte zijn man uit en schoot over de keeper heen binnen (1-0, 22.) Maar, waar onze doelman bij deze goal een hoofdrol vervulde met een mooie assist, was hij 8 minuten later de schlemiel. Een ongevaarlijk lijkend schot van de Alphense linksbuiten leek een makkelijke prooi, maar de bal stuiterde gemeen net voor hem en verdween tussen zijn benen door in het doel (1-1, 30.) Onze eerste tegengoal in deze bekercompetitie en dan eigenlijk nog een ‘own goal’! Alphense Boys rook bloed, maar kwam niet echt tot gevaarlijke kansen. Een opportunistische vrije trap van 40 meter afstand verdween ver over het FCO-doel. Oudewater mist in deze fase ook het overzicht en kwam ook niet verder dan een paar afstandsschoten van Kel. Alphense Boys werd vlak voor rust voor het eerst echt gevaarlijk (buiten de fortuinlijke gelijkmaker). Een lange bal viel over Mitchell heen in de voeten van de rechtsbuiten, maar zijn schot van een meter of tien was te haastig en onnauwkeurig en ging een meter of 3 langs de verkeerde kant van de paal. 1 minuut voor rust was wel het raak voor de Oudewaternaren. Na een mooie combinatie over rechts was het rechtsback Tijs die diep werd gestuurd. Zijn perfecte voorzet werd door Mees netjes tegen de touwen gekopt, een aanval uit het boekje! (39. 2-1)

De 2e helft begon met een gewijzigde voorhoede. Spits Mees was aan de beurt voor zijn wisselbeurt en Jur nam zijn plek in de spits in. Ook kwam Stef Heijnen de gelederen versterken. Alphense Boys kwam ook nu weer redelijk goed uit de startblokken. Een voorzet van de linksbuiten was echter een makkie voor Juran, die boven alle spelers uittorende en de voorzet wist te pakken. De ingevallen Koen was de eerste die aan Oudewaterse kant voor gevaar zorgde. Hij nam een mooie crosspass van Danny goed aan, maar zijn schot ging in de 43e minuut via de bovenkant van de lat over. Alphense Boys wist hier niet meer tegenover te stellen dan een heel ver schot uit een vrije trap. Ook dit keer geen probleem voor onze keeper Juran. Jur was na 58 minuten kansrijk, hij ging op doel af en werd getackeld, maar de onpartijdige leidsman zag er geen penalty in. 5 minuten later was Jur dan wel in staat om op goal te vuren. Na een mooie actie van Koen, die de achterlijn haalde en een voorzet van Mike, was zijn inzet niet goed genoeg en ging de bal voorlangs. Een kwartier voor tijd wist de uit de spits gezakte, naar rechts uitgeweken Jur een mooie dieptepass te geven op Koen. Zijn harde voorzet werd door Mike bij de eerste paal heerlijk binnen gelopen. (3-1, 65.) Haroune was even daarna bijna succesvol, maar zijn actie werd onderbroken door de grote teen van een verdediger, waardoor de keeper de bal kon pakken. In de 68e minuut moest Tijs achterin ingrijpen met een corner tot gevolg. De goed genomen hoekschop verraste de FCO-verdediging, maar werd gelukkig naast gekopt. Na een schot van Haroune (metertje naast) was het FC Oudewater dat de wedstrijd definitief in het slot gooide. 2 minuten voor affluiten was het Stef die de eindstand op 4-1 bepaalde. Na een aanval door het midden stond hij, na wat flipperkastvoetbal, ineens oog in oog met de AB-keeper, die geen antwoord had op zijn slimme puntertje (4-1, 78.) Aplhense Boys was voor het laatste fluitsignaal nog eenmaal gevaarlijk. Een aanval door het centrum leverde echter niet meer dan een corner op.

Door deze overwinning is FC Oudewater JO17-2 nu de duidelijke koploper in de bekercompetitie, met als enige nog de volle winst uit 3 wedstrijden (doelsaldo 17-1). Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys Jo17-1 om 12 uur. De week daarop spelen we onze 2e thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen laagvlieger Alphen Jo17-2.