Het vorige verslag was het positieve verhaal over de mooie overwinning op Groeneweg op 11 februari. Dit was een week na de grootste nederlaag dit seizoen. Op 4 februari werd het bij Olympia 7-0.
Maar ik kan nu al verklappen dat afgelopen zaterdag 1 april ditzelfde Olympia team met een duidelijke 5-1 nederlaag terug naar Gouda gestuurd werd. En het is geen grap! Een duidelijk voorbeeld van de vooruitgang en het beter worden van de Kiremko-talenten.

Op 18 februari en 11 maart stonden wedstrijden tegen de nummers 2 en 1 van de competitie op het programma. Respectievelijk ARC JO9-1 en het zonder puntverlies superteam van Meerburg JO9-1.
Beide wedstrijden werd er behoorlijk goed gevoetbald. Was er, op de 1e 10 minuten tegen meerburg na, een goede inzet en bleek dat de Oudewaterse jongens er ook echt wel wat van kunnen. Wel waren zowel ARC en Meerburg de bovenliggende partij. Maar dat is dan vooral omdat beide teams een paar echt heel goede spelers hebben die het verschil kunnen maken. Maar met de 0-4 en 5-1 nederlagen was de leiding zeker niet ontevreden. Zeker een 1-1 in de 2e helft tegen Meerburg stemde tot tevredenheid.

Het op de ranglijst in de buurt staande Nieuwkoop was de volgende tegenstander. Met een heerlijk voorjaarszonnetje werd op het nieuwkoopse veld 4A gespeeld tegen de oranjehemden. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd. Jurre verdiend de complimenten omdat hij zich (vrijwillig?) beschikbaar stelde om bij de F2 mee te doen, zodat die ook genoeg spelers hadden! Top Jurre!
Met inval-leider Martin werd er een fanatieke warming-up gedaan, die behoorlijk lang duurde omdat de voorgaande wedstrijd op veld 4A uitliep. Helaas bleek dat het net te lang duurde voor Martin. Een zweepslag(je) was het gevolg. Sterkte.
Leider Silvester had besloten dat Niels wat dichter achter de spits moest gaan spelen zodat hij met zijn goede schot wat meer in scoringspositie zou komen. Een taktiek die heel goed werkte. Zeker omdat Kay heel goed de openingen ziet en een paar keer mooi naar Niels kon passen.
Maar uiteraard werd Niels wel gemist op het middenveld en achterin, maar dit werd heel goed opgevangen. Er werd heel hard gewerkt door Beau, Rens, Tygo, Fedde en Sam om de tegenstander het scoren te beletten. En als ze al een keer konden schieten stond doelman Sil op zijn post.
Vlak voor rust werd het 0-1. En in de 2e helft waren de roodwitten echt heel goed. Dit had tot gevolg dat een terechte 0-3 stand op het bord stond met nog zo’n 5 minuten te spelen. En deze 5 minuten waren de gedenkwaardige…..
de 3-1 en 3-2 waren mooie doelpunten van Nieuwkoop. De 3-3 was ook een goed doelpunt. Maar de aanleiding van dit doelpunt was een vrije trap die onverwachts gegeven werd door de goed fluitende zeer jonge scheidsrechter. Zowel Nieuwkoop als FC Oudewater begreep er eigenlijk niets van. De boys waren door deze 3-3 zo van slag dat in de laatste minuut ook nog de 4-3 gemaakt werd door Nieuwkoop.
Wat een teleurstelling, boosheid en tranen. Maar de deskundige leiding kon dit moment gelijk aangrijpen in een lesje psychologie en sportiviteit.
Ook een scheidsrechter kan eens een foutje maken, zelf doe je ook niet alles goed, verliezen hoort bij sport en meer van dit soort cliche’s beurde de jongens wel een beetje op. Maar vooral het zakje chips wat ze terecht kregen omdat ze een hele goede wedstrijd hadden gespeeld werkte goed in het verwerken van de teleurstelling. Misschien zouden sommige ouders wel een doos chips nodig gehad hebben.

Op naar 1 april, de dag dat Olympia JO9-1 op bezoek zou komen. Helaas had Beau zich
ziek moeten afmelden, maar de overgebleven 8 spelers hadden er heel veel zin in. De eindstand is hierboven al verklapt. Een prachtige 5-1 overwinning. En de overwinning was ook nog eens terecht. Alle spelers hebben misschien wel hun beste wedstrijd gespeeld. Of het nu kwam door de cameraploeg van RTV Utrecht, of omdat er een scout van FC Utrecht was zullen we nooit weten. Maar een fantastische 2e helft met mooie aanvallen, goede combinaties en scherp verdedigen bracht uiteindelijk de duidelijke overwinning.

Deze vooruitgang zal ongetwijfeld te maken met de hoge trainingsopkomst op de goede trainingen van Lars. Bijna altijd zijn alle jongens er. En gaan ze vooruit in de technische basisdingen zoals aannemen en passen. Ook de duelkracht is veel beter geworden en mooi om te zien dat ze steeds meer beseffen dat overspelen net zo leuk is als een actie maken.

Nog 4 wedstrijdjes en dan zit het seizoen er al weer op, maar zullen deze 4 wedstrijden 12 punten gaan opleveren?