De winterstop is inmiddels alweer een aantal weken achter ons. Een korte winterstop van 3 weekjes, waarin ook nog een keer in de zaal gevoetbald werd.

Op 14 januari werd in het donker afgereisd naar zoetermeer zodat om 8.45 uur begonnen kon worden tegen DSO JO9-2. Aangezien DSO op de ranglijst in de buurt van de oudewaterse talenten stond was er toch wel hoop op een goed resultaat. Fedde en met hem zijn vader en tevens leider Silvester waren een weekendje weg, maar interim leider Martin nam de honneurs waar. Met een kennersoog had hij als vader de voorgaande wedstrijden bekeken en voor zichzelf een duidelijke analyse gemaakt. Met deze analyse als uitgangspunt had hij een tactisch plan uitgedacht. En bovendien wist hij dit plan op deze vroege zaterdagmorgen ook nog eens over te brengen bij de boys.

Het spel was aardig, de tegenstander eigenlijk wel beter, een fantastische Oudewaterse keeper Sil, en het plan brachten uiteindelijk een 0-1 overwinning. Maar een plan is een plan, maar het werd bijzonder goed uitgevoerd door Beau, Niels, Kay, Jurre, Sam, Rens en Tygo. De “ouders app groep” liep over na dit resultaat. Leuk voor de jongens om na 4 nederlagen weer een keertje te winnen.

Ondertussen werd er weer hard getraind bij Lars, vrijwel iedere training een complete groep geeft aan dat de jongens het erg naar de zin hebben met elkaar. De lijntjes tussen de leiders en Lars zijn kort dus er kan direct trainingsstof aangeboden worden op gebieden waar nog (veel) progressie te boeken is. Basistechniek en duelkracht.

Benieuwd of de progressie te zien zou zijn in de wedstrijd tegen Jodan Boys JO9-1 op de laatste zaterdag van januari. De uitwedstrijd was 19 december nog behoorlijk kansloos verloren. Fedde moest helaas verstek laten gaan. Hij wilde zijn niet geringe keeperskwaliteiten tonen op de training, maar moest dat bekopen met een scheurtje in zijn duim en een hand en onderarm in het gips.

FC Oudewater begon redelijk, maar helaas toch niet fel genoeg om het de Goudse jongens heel lastig te maken. Ondanks de trainingen gingen toch wel weer veel duels verloren en bovendien had Jodan Boys iemand in de gelederen die echt heel veel beter was. Met kunst- en vliegwerk was de ruststand slechts 1-3. In de rust vroeg leider Silvester aan de jongens hoe ze vonden dat het ging. Toen het antwoord “wel goed” volgde kon Silvester niet anders doen dan de jongens in nette bewoordingen de werkelijkheid te melden.

En dit heeft goed uitgepakt. Een 2e helft met veel inzet, duels die gewonnen werden, goed samenspel en kansen voor FC Oudewater. De 2-3 volgde en de gelijkmaker hing in de spreekwoordelijke lucht. Maar een counter van Jodan Boys leidde toch tot de 2-4. Maar de Kiremko boys bleven goed voetballen en scoorde ook nog 1 keer. Uiteindelijk kon iedereen toch wel leven met deze kleine nederlaag. Dus jongens, als jullie de hele wedstrijd zo je best doen als de 2e helft …………

Een week later op 4 februari stond er weer een tegenstander uit Gouda op het programma. Olympia JO9-1 was de opponent. Na een kwartier rondjes rijden door de aangrenzende wijk hadden alle auto’s een plekje gevonden en kon de lange wandeling richting sportcomplex aanvangen. Een prachtige accommodatie met schitterende kantine met aangrenzende tribune. Maar jammer dat er geen parkeerplaats is. In de bekercompetitie was deze wedstrijd nog geëindigd in een vrij ongebruikelijke 0-0 stand. En daarom was er zeker hoop op een goed resultaat. Fedde was er ondanks het gips om zijn arm gelukkig weer bij en dus kon op volle oorlogssterkte aangetreden worden. De Oudewaterse talenten begonnen erg goed. In balbezit het veld breed houdend, dus ruimte om te voetballen en dat gebeurde dan ook heel goed. Bij balverlies iedereen vol inzet om de bal weer te veroveren en zo min mogelijk kansen weg te geven. Toch werd het vrij onverwachts 1-0 voor de roodzwarten. Terwijl iedereen op het rustsignaal zat te wachten bleek dat de scheidsrechter dacht dat hij een e-categorie wedstrijd floot en dus 5 minuten langer liet doorspelen. Op zich een goede geste van de scheidsrechter, als je er toch bent moet je maar zo veel mogelijk voetballen toch. Wel was het jammer dat Olympia in deze extra tijd 3 keer scoorde. Helaas, dat kan gebeuren. Na rust ging FC Oudewater vol op de aanval, het voetbal bleef aardig, kansen werden gecreërd, maar Olympia had ook een goede doelman. En als je het risico neemt om met 4 aanvallers te spelen, kan het dus ook gebeuren dat er scherpe counters ontstaan. En dat gebeurde dan ook. Nog 3 maal wisten de goudse jongens te scoren. Een duidelijke 7-0 nederlaag uiteindelijk. Wel superleuk is het om waar te nemen dat de jongens dit even vervelend vinden, maar het eigenlijk geen invloed heeft op het spelplezier. Ook maken ze elkaar geen verwijten. Dus eigenlijk zoals het altijd zou moeten gaan op ieder nivo. Complimenten boys.

De trainingen zullen nog meer ingericht gaan worden op het verbeteren van specifieke punten waar het een beetje aan schort. En met de huidige sfeer, inzet en stapjes maken op voetbalgebied zullen we geen kampioen worden maar zeker iedere wedstrijd kans hebben om te winnen in deze zware 1e klasse!