Geweldige TEAMprestatie

Zaterdag 11 februari 2017 werd een dag om te onthouden. Normaal komt er een verslag van de afgelopen 3 of 4 wedstrijden, maar deze wedstrijd verdiend een eigen verslag. Tegen alle verwachtingen in mochten de talenten gewoon komen opdraven in Zevenhuizen om tegen de JO9-1 van Groenweg te spelen.

Niet 1, niet 2, maar 3 telefoontjes richting Groeneweg overtuigde ons uiteindelijk dat het echt waar was dat er gespeeld zou gaan worden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de consul zijn werk al gedaan had voordat het een uurtje of anderhalf onophoudelijk zou gaan sneeuwen. Of het door deze sneeuwval kwam, niet opletten of gewoon pure onkunde weten we niet, maar auto 2 met daarin een leider, 3 spelers en de enige vrouw in het gezelschap bleek het spoor volledig kwijt te zijn geraakt. Aangeland bij Be Fair in Waddinxveen? Daar kwam de mededeling dat alles afgekeurd was. Dat vond de leider niet echt leuk en een verhitte discussie volgde. Totdat hij in de gaten kreeg dat ze in Zevenhuizen moesten zijn. Sportparken lijken onder een laag sneeuw ook wel erg op elkaar. Bij deze nog excuses aan de mevrouw bij Be Fair. Dat is wel zo eerlijk.

Ongetwijfeld zal op dat moment van keuren het kunstgras nog groen geweest zijn. Maar toen uiteindelijk alle auto’s gearriveerd waren in Zevenhuizen bleek dat de velden de naam van de vereniging eer aan deden. GROENeWEG. De mensen in de bestuurskamer waren onverbiddelijk. Er kon gewoon gespeeld worden. Lijnen werden een soort van zichtbaar gemaakt. Voor de zekerheid werd de veldafbakening ondersteund door pionnen en hoedjes.

Beau had zich ’s-ochtends moeten afmelden omdat hij ziek was. Dit betekende dat Mats Rietveld van de JO9-2 zijn debuut zou gaan maken bij het 1e team van de JO9. Een gouden greep van de leiding zou later blijken. Omdat verdediger Beau er niet bij was, mocht motor-op-het-middenveld Niels de hele wedstrijd achterin spelen. Dat vindt hij eigenlijk niet zo heel leuk, maar de leiders hebben op het gehele team heel goed kunnen overbrengen dat het teambelang voorop staat. Dus Niels schikte zich in zijn rol. En hoe. Hij speelde een geweldige wedstrijd. Misschien altijd maar verdediger zijn Niels? Ook Sam speelde zoals altijd in de verdediging. Of het nu kwam door de proeftraining van de dag ervoor bij “de Complete Techniek” van trainer Lars zullen we nooit weten, maar Sam speelde zijn beste wedstrijd ooit. Dit betekende dat Groeneweg niet heel veel kansen kon creëren. En als er een kans kwam stond Sil op doel en die keepte weer gewoon een 9. Of is dat niet gewoon?
Maar uiteindelijk bleek het beste van deze wedstrijd de werklust en het meeverdedigen van de middenvelders en aanvallers te zijn. Rens, Tygo, Jurre en Fedde deden het bijzonder goed. Mee naar voren als het kon, maar ook goed naar elkaar kijken zodat ze niet allemaal tegelijk mee naar voren gaan. want ze hebben heel goed door dat er ook verdedigd moet worden als je op het middenveld staat. En daar kon wel wat verbetering in komen bleek de laatste wedstrijden. In deze bijzondere sneeuwwedstrijd werd dat geweldig gedaan. Voorin hadden Kay en Mats het moeilijk. Ze kregen niet heel veel ballen en de tegenstanders waren groot en sterk. Maar als de bal kwam deden ze alles wat mogelijk was om deze vast te houden, af te spelen, een dribbel te maken en uiteindelijk op doel te kunnen schieten. Heel knap.
Halverwege de 1e helft was er zo’n uitval, Kay kon de bal oppikken, was de verdedigers te snel af en schoot de bal keurig in het doel. 0-1 tot grote vreugde van de meegereisde aanval en vooral bij de eerder genoemde vrouw in het gezelschap.
Het werd kouder en kouder maar gelukkig bracht de rust en de warme koffie uitkomst.

De 2e helft eenzelfde spelbeeld. Groenweg in de aanval en FC Oudewater loerend op een uitval. En die kwam er. Mats, de jongste van het stel, pikte de bal rond de niet zichtbare middenlijn op en begon aan een messi-achtige solo. De ene na de andere Groenweg speler werd gepasseerd. Uiteindelijk kwam Mats alleen voor de keeper, een mooi schot, maar….. een mooie redding van de keeper. Mats was echter slim nog doorgelopen en de bal kwam weer voor zijn voeten en nu kon hij hem wel tegen het net schieten.

0-2 met nog zo’n 10 minuten te spelen. En deze 10 minuten leken wel een half uur. Wat was het spannend. Zeker toen een paar minuten later Groeneweg wat gelukkig 1-2 maakte. De bal werd van richting veranderd zodat Sil kansloos was. Groeneweg kreeg nog wel een stuk of 8 corners. En ook kregen ze terecht nog een aantal vrije trappen op wel 20 meter van het doel. Bij Groeneweg speelde echter een jongen die daar wel raad mee wist. Wat kan hij geweldig schieten. Maar gelukkig voor de Kiremko Boys gingen de ballen net naast. Op 1 keer na, heel hard kwam de bal op de lat.
Niet veel later floot de goede scheidsrechter voor de laatste maal en waren de jongens en de aanhang uitzinnig van vreugde. Het harde werken en goede voetbal werd beloond met 3 punten. Vrijwillig ondergingen de leiders een sneeuwballensalvo van de boys, wat de feestvreugde alleen maar nog groter maakte. Gefeliciteerd Mannen!