Toen de indeling bekend werd was er toch wel even wat schrik. Ingedeeld in de 1e klas. Hoe zou dat gaan worden? Tegen gerenommeerde clubs als ARC, Olympia en DSO. En aangevuld met Meerburg, SJZ, Groeneweg, Nieuwkoop en SJZ. Temeer schrik omdat bijvoorbeeld de JO9 – 1 teams van grote streekclubs als Sportlust en Jodan Boys in de 2e klas bleken te zijn ingedeeld. Hoe zou het allemaal gaan worden. Zouden de boys het aankunnen, zouden ze nog aan voetballen toekomen, of werd het alleen maar “alle hens aan dek”. Maar uiteraard overheerste het gevoel van trots op deze historische prestatie. Zover achterhaald kon worden heeft nog nooit een F1 team in de 1e klas gespeeld. En met de “onder 19” in de 2e klas, maar wel promotiepoule en de “onder 11”, “onder 13”, “onder 15” en “onder 17” in de 1e klas is FC Oudewater goed op weg prestatief gezien. De samensmelting lijkt zijn vruchten af te werpen. Kijkend naar de JO9 – 1 kan dit zeker gezegd worden. Er staat nu een team van 9 vrijwel gelijkwaardige spelers met allemaal hun eigen specifieke kwaliteiten. Maar de gelijkwaardigheid binnen een team. Op welk nivo dan ook, is een van de belangrijkste pijlers onder het fusieplan.

Op de laatste zaterdag van oktober stond de 1e wedstrijd op het programma. Thuis tegen SJZ uit Zoeterwoude. Een zeer gemotiveerd FC Oudewater team, vele familieleden langs de kant, een heerlijk najaarszonnetje en superleuk voetbal. Een keurige 2-0 voorsprong, waarna het een tijdje werd “billenknijpen” (leg dat maar eens uit…). Maar de verdediging en Sil, de topper tussen de palen, hielden stand en via 2 geraffineerde omschakelmomenten werd het 4-0 uiteindelijk. De opluchting en blijdschap was groot. Maar het was pas de 1e wedstrijd, dus het zei allemaal nog niet zo heel veel.

En dat bleek wel op (super)Saturday 5 november. De oranjehemden van Nieuwkoop kwamen op bezoek. Op zich wel een gelijkwaardig team. Maar dan moeten de Oudewaterse boys wel hun nivo halen. En je raadt het al…… dat was helaas niet het geval. Teveel balverlies, onnauwkeurige passes, verloren duels en te weinig scherpte voor het doel betekende dat uiteindelijk met een 1-3 nederlaag de douches opgezocht werden. Maar toch was er ook het positieve gevoel dat Nieuwkoop uiteindelijk niet boven de rood-witten hoeft te gaan eindigen in deze 1e Klas.

De 1e uitwedstrijd van deze competitie was tegen Esto JO9- 1. Een “oude bekende”. In de bekercompetitie waren de bodegravers duidelijk 1e geworden voor FC Oudewater JO9-1. Ook de onderlinge wedstrijd was ruim verdiend “slechts” 4-3 voor Esto geworden.
Maar op het mooie kunstgras-hoofdveld vlak voor de kantine bleek dat FC Oudewater blijkbaar gegroeid was. Ongetwijfeld zal dit mede te danken zijn aan de grote opkomst 2 keer per week bij de leuke en deskundige trainingen van Lars. Ook mag de inbreng van het leidersteam niet onvermeld blijven. Hamerend op normaal gedrag, sportiviteit en je best doen weten ze de ontwikkeling van de boys op voetbalgebied positief te beïnvloeden.
FC Oudewater was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Sil keepte weer heel goed op cruciale momenten. Sam en Beau gaven vrijwel niks weg. Jurre bleek zich verdedigend ook lekker te voelen, naast zijn aanvallende aspiraties. Alleskunner Niels speelde onder de toeziende, deskundige ogen van zijn moeder weer een heel ruime voldoende. Kay, Tygo en Fedde draaide de verdediging van Esto zo nu en dan letterlijk dol en deden hun verdedigende taken naar behoren. En de ontwikkeling van Rens is zelfs spectaculair te noemen. Hij wordt steeds meer een moderne Box-to-Box player (leg jij het even uit Martin?)
Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot en de kou-kleumende ouders hun 5e bakkie koffie ophadden stond er een duidelijke 1-4 stand in het voordeel van de “Kiremko-Boys” op het fictieve scorebord.

Omdat er slechts 9 teams in deze competitie zitten is de stand enigszins vertekend, maar FC Oudewater JO9- 1 is minimaal derde op dit moment. Een goede start dus, maar het is duidelijk dat het nivo van deze competitie hoog is. Goed samenspel, pittige duels, goede spelers en keepers maken het allemaal zeer aantrekkelijk om te bekijken. De boys zullen ieder wedstrijd weer met volle inzet, zo goed mogelijk (durven te) voetballen om een goed resultaat neer te zetten!

Succes Mannen!!!

G = Gespeeld / P = Punten / W = Winst / GL = Gelijk / V = Verlies / DPV = Doelpunten voor / DPT = Doelpunten tegen / DS = Doelsaldo.