Wisselvallig…

In de maand april stonden de nog 4 resterende wedstrijden voor de Kiremko talenten van JO9-1 op het programma.
En bij deze wedstrijden bleek de wisselvalligheid van het team. Sterke wedstrijden en mooie overwinningen werden gevolgd door behoorlijk mindere potjes met terechte nederlagen. Waaraan deze wisselvalligheid ligt zullen zelfs van Gaal en Mourinho samen niet kunnen verklaren. Maar als ouders denken we te weten dat bij voetbal hard werken altijd belangrijk is. Zeker als je op de gebieden techniek, tactiek en duelkracht al niet automatisch de betere partij bent.

Het vorige verslag sluit af met de prachtige overwinning op Olympia op 1 april.
Deze wedstrijd werd gevolgd op woensdag 5 april met de uitgestelde wedstrijd tegen DSO JO9-2. De gasten uit Zoetermeer stonden onderaan en onderschatting ligt dan op de loer. En inderdaad, ook bij 9-jarigen gebeurt dit al. Iets minder geconcentreerd zijn. Iets te makkelijk erover denken. Iets minder je best doen. En dat zorgt er dan voor dat aan het eind van de wedstrijd de jongens van DSO konden uitroepen: “Yes, weer eens een keer gewonnen”. Na deze 1-2 nederlaag uiteraard teleurgestelde gezichten bij de oudewaterse boys. Maar ook hier kan weer veel van geleerd worden en daar gaat het uiteindelijk allemaal om!

Zaterdag 8 april, 3 dagen later, kon er getoond worden dat ze daadwerkelijk geleerd hadden. Qua sterkte het gelijkwaardige Esto kwam op bezoek. En wat woensdag allemaal niet goed ging deden de boys nu wel zoals ze kunnen. Prachtige aanvallen, goede aannames en passes en als team met zijn allen sterk verdedigen. Ook het met zijn allen harde werken werd heel goed gedaan door alle roodwitten. Dit leidde dan ook tot een heuse 7-klapper en slechts 2 tegendoelpunten. Top!!

Tot slot van de competitie dan nog de dubbele ontmoeting tegen het later ingestroomde sterke Sportlust.
Woensdag 19 april eerst op Markveld. Een prachtige wedstrijd, super lekker weer en heel veel toeschouwers. Ook nu bleek weer wat voor talent er rondloopt in deze leuke groep. En daarbij valt dan ook juist de goede teamgeest op. De jongens hebben wat voor elkaar over, zeuren niet op elkaar en gunnen elkaar de bal. Sportlust werd eigenlijk wel een beetje weggespeeld en 5 minuten voor tijd was het terecht  3-1 voor FC Oudewater. Maar dat Sportlust echt wel een goede ploeg is, die uiteindelijk ook 2e is geworden in deze sterke competitie, bleek wel in deze laatste 5 minuten toen ze “alles-of-niets” gingen spelen. Een remontada waar Barcelona jaloers op zou worden. 3 doelpunten wisten de woerdense gasten nog te scoren zodat zei uiteindelijk met 4-3 alsnog de winst naar zich toetrokken. Erg sneu voor de FC Oudewater boys.

3 dagen later op zaterdag mochten we dus al vroeg afreizen richting Woerden en zonder sterspeler Niels wisten de ouders het eigenlijk al. Het zou moeilijk gaan worden. De jongens en meisje van Sportlust hadden er voor de vele toeschouwers ook nog eens veel zin in. En ondanks heel dapper verweer van Sil op het doel en de veldspelers Sam, Beau, Fedde, Rens, Kay, Tygo en Jurre werd het kwaliteitsverschil al snel duidelijk. De eindstand 6-1 was dan ook slechts voor de statistieken.

Inmiddels is er ook een oefenwedstrijdje geweest, het tentenkamp geweest en staan de laatste trainingen voor de deur. 10 juni nog een toernooitje en dan is het mooie seizoen alweer voorbij.

Terugblikkend kunnen we melden dat de jongens toch wel een behoorlijke groei hebben doorgemaakt. Al was die misschien ook weer niet zo groot als vooraf gehoopt. Maar plezier hebben ze er allemaal in.
Dat blijkt wel uit de trainingsopkomst die ongekend hoog is gebleken. Dank je wel Lars en overige trainers.
Daarnaast is gebleken dat de boys heel goed met elkaar omgaan en dat is zeer belangrijk. En op de achtergrond een hele leuke, enthousiaste en fanatieke groep ouders en de superleiders Silvester en Bertel.

Kortom een seizoen om op zeer positief op terug te kijken.