Een week of 4 geleden konden we nog heel positief berichtten dat de JO9-1 het geweldig deed. 2 wedstrijden gewonnen en 1 onnodig verloren. Maar het verslag stond nog niet op de website of de KNVB gaf wat wijzigen door. SJZ ging een klasse lager spelen en Jodan Boys JO9-1 werd toegevoegd. Dit betekende dat de 3 winstpunten van de wedstrijd tegen SJZ  geschrapt werden en de talenten met 3 uit 2 wat lager op de ranglijst terecht kwamen.

Bovendien gaf het programma aan dat de toppers in deze 1e klasse de tegenstanders zouden zijn in de aankomende weken.
Ongeslagen koploper Meerburg kwam op bezoek in het mooie Oudewater. En inderdaad bleken de gasten uit Zoeterwoude een maatje te groot. Zowel letterlijk als figuurlijk. Ondanks dat de “kiremko-boys” hun uiterste best deden, stond er wat ongelukkig een 0-4 ruststand op het bord. In de rust konden de leiders Bertel en Silvester al hun motivatie technieken uit de kast halen. En dat bleek heel goed gelukt. Een zeer goede 2e helft van de talenten. Deze 2e helft werd het keurig 1-1!! Complimenten alom voor de getoonde veerkracht.

Op 3 december, de dag dat veel jongens zenuwachtiger waren voor het te vieren sinterklaasfeest dan voor de wedstrijd, ging de voltallige selectie naar Alphen aan de Rijn. Tegen een van de grootste clubs uit de regio, namelijk ARC mocht aangetreden worden. 14 stuks “onder 9 teams” blijken de zwarte-rode te hebben. En toch is het 1e team in deze leeftijdscategorie de tegenstander. Om het nivo maar even aan te geven. Na enig zoeken werd er een scheidsrechter gevonden en op een zeer modderig veld 6 werd er afgetrapt. Direct bleek dat ARC de betere ploeg was. Voetballend konden de oudewaterse jongens nog wel mee. Maar vooral op de onderdelen duelkracht en fysiek bleken de alphense jongens toch wel wat meer in hun mars te hebben. Ieder (bijna)duel leverde balbezit op voor de gastheren. Maar met heel veel inzet, noodgedwongen het parkeren van de spreekwoordelijke bus voor keeper Sil, die het weer fantastisch deed, was de ruststand slechts 2-0. In de pauze bleek dat clubs ook te groot kunnen zijn. Geen drinken, niet 500 meter terug naar de kleedkamer, maar op het koude veld wat water uit de zelf meegenomen bidon. Bertel wist wederom een mooi verhaal af te steken. De stand maakt niet uit. Maar met elkaar positief heel erg je best doen is het motto. En dan blijkt dat je toch nog heel wat kan bereiken. Ook nu weer een 2e helft met uiteindelijk een 1-1 stand. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het ook wel 11-1 had kunnen zijn……

Maar leiders, ouders, opa en spelers zelf hadden allemaal gezien waar het een beetje aan schort. Duels aangaan en die dan uiteraard op sportieve manier nog zien te winnen ook.
Trainer Lars werd ingeseind en de trainingen werden afgestemd om dit onderdeel te verbeteren. Leermomenten!!

Vol goede moed werd tegen het gelijkwaardig geachte Groeneweg de strijd aangegaan op 10 december. Maar helaas speelden de “heren” een wat ongelukkige wedstrijd. Hoewel ze niet onderdeden voor de gasten uit Zevenhuizen kwam er een geflatteerde 1-5 eindstand uit de bus. Maar de complimenten waren er zeker. Goed samenspel, de duels werden inderdaad beter aangegaan en de teamgeest weer positief!

De ingelaste wedstrijd tegen een andere regio grootmacht Jodan Boys JO9-1 stond voor 17 december op het programma. Een kwartier te laat werd er begonnen op het prachtige hoofdveld waar geen rubber maar kurk op ligt.Sil moest in de warming-up zijn handschoenen en keeperstrui doorgeven aan Fedde. Hij was echt te ziek om te spelen. Een leeg doel en de keeper in de bosjes spugend is geen gezicht toch. Fedde deed het echt heel goed. Ballen pakken, ballen wegschoppen, coachend en ook ballen naast kijkend was hij een openbaring in het doel. Alle andere jongens deden weer hun uiterste best. Daar kan nooit wat van gezegd worden. En dat leidde zelfs tot een 0-1 ruststand. Fantastische goal van Niels die het advies van de leiders om wat vaker en eerder te schieten gelijk in de praktijk bracht. Maar eerlijk is eerlijk, het was wel wat geflatteerd.
De 2e helft bleek dat de Jodan Boys jongens individueel allemaal wel wat beter waren dat de oudewaterse jongens. Bovendien ging het tacktisch gezien niet helemaal zoals het hoort. Alle middenvelders renden enthousiast mee naar voren bij een aanval. Met als gevolg dat bij balverlies er 4 van de 6 spelers voor de bal stonden. Dan wordt het lastig. Maar desondanks was het zo dat de doelpunten wat ongelukkig vielen, maar dat is een logisch gevolg van het feit dat Jodan Boys wel heel veel kansen kreeg. 5 minuten voor tijd stond het 4-1 voor de Gouwenaren. Jodan Boys ging wat onzorgvuldiger voetballen, Niels mocht het gaan proberen als aanvaller er zowaar bracht hij de eindstand op 4-2. Helaas weer verloren, maar het was extra sneu dat de volgende teams al klaarstonden en er daardoor geen penalty’s genomen konden worden. Dit hoort eigenlijk niet Jodan Boys… (toch?)

28 december lekker even zaalvoetballen, en vanaf  9 januari gaan de talenten weer vol aan bak op trainen. Dat er kwaliteit genoeg is bij Beau, Fedde, Jurre, Kay, Niels, Rens, Sam, Sil en Tygo is duidelijk. En ze zijn zich er niet van bewust, maar wat leren ze veel in deze 1e klasse. Met hetzelfde positivisme en met dezelfde teamgeest, met dezelfde inzet, met iets sneller aannemen en doorspelen en met misschien iets minder aanvallend op het middenveld weten de ouders zeker dat het bij het vervolg na de winterstop weer net zo genieten wordt als dat het nu al is. Komt dat zien……..

Gezellige kerst en een sportief, gezond en mooi 2017 namens de Boys van FC Oudewater JO9-1!