Hoe kan het zo gebeuren

FC Oudewater – Kagia 4 – 5

Zo flitsend als de Oudewaternaren aan de eerste helft begonnen, na 17 minuten stond het al 3-0, zo heftig was de tik de bezoekers uit Lisserbroek uitdeelden in de tweede helft. Na een 4-1 ruststand ging Kagia toch met de winst strijken. Hoe kan zoiets gebeuren vraag je jezelf dan af.

Onmiddellijk na de aftrap zocht Oudewater het doel van Luuk van Paridon op, het gevolg waren twee hoekschoppen op rij, welke overigens weinig gevaar opleverden. Een uiterst fraaie actie van Bart Griffioen zorgde er voor dat de bal voor de schietgrage voeten van Mike Rijsbergen terechtkwam, die aarzelde niet en passeerde de keeper kansloos (1-0, 5e min.). De Oudewaterse doelman Rietveld moest even gestrekt gaan om een schot van Timo Sluymer onschadelijk te maken en aan de andere kant was Griffioen niet gelukkig toen hij zijn inzet tegen de staander zag belanden. Menno Venhof had meer geluk met een boogballetje, 2-0 na zo’n vijftien minuten voetbal. Nog geen twee minuten later was het weer prijs, nu kon Simon LaLau scoren en weer was dit op aangeven van Griffioen ( 3-0, 17e min.). Tot twee keer toe had Kagia’s aanvaller van Schinkel het geluk niet aan zijn kant, een kegel van een schot verdween rakelings over het Oudewaterse doel en zijn volgende poging ging maar net naast. Dit had al een waarschuwing moeten zijn voor de thuisploeg, Kagia was niet van plan om op te geven! Nadat Niek Sluijs zijn reeds gepasseerde doelman manhaftig terzijde stond en een doelpunt voorkwam was het toch Kagia dat uiteindelijk uit een vrijetrap rechtstreeks scoorde, de dader was Rens Lamboo, (3-1, 32ste min.) Bart griffioen deed ook nog een duit in het zakje, een mooi doelpunt vloog tegen het net van de tegenstanders uit Lisserbroek ( 4-1, 35ste min.). Toch rook Kagia bloed, bij een scrimmage voor het doel van Remco Rietveld werd de bal met mazzel weggewerkt en genoemde doelman redde goed op een kopbal van Roy Hogewoning.

Kort na rust was het invaller Dorus van der Voort die de 4-2 liet aantekenen (52ste min.) Toen was de beer los, je voelde het gewoon aankomen, Oudewater werd met vlagen overklast, de ploeg zakte bijna volledig in elkaar. Het was nu een soort wachten tot het moment dat er meer tegentreffers zouden vallen. Dezelfde Dorus van der Voort zorgde daar voor door in de 72ste minuut heel makkelijk de 4-3 te scoren. Nog geen twee minuten later was het wederom raak, op bijna dezelfde manier als van der Voort was het nu Dirk-Jan Ligtenberg die het doelpunt voor zijn rekening nam (4-4, 75ste min.). Als klap op de vuurpijl dompelde verdediger Tom Hoejenbos de Oudewaternaren in diepe rouw, 4-5 na zo’n vijfentachtig minuten voetbal. Een mini-offensiefje bracht de thuisploeg nog wel wat kansjes, maar in feite zou het niet verdiend zijn geweest. Het positieve van deze middag was wel het vertoonde spel in de eerste helft, wat iedereen zich over de tweede helft afvroeg is “ hoe kan het zo gebeuren?” !