Houten – FC Oudewater 5 – 1

Een flitsend begin van de wedstrijd deed een ieder, vooral de thuisspelende ploeg, behoorlijk versteld staan, de in groten getale meegereisde Oudewaterse supporters gingen er dan ook eens lekker voor zitten. Na de eerste grote kans binnen let wel 15 seconden voor Houtenaren zelf volgde er een spervuur van pogingen/schoten op het doel van Houten’s doelman Maarten van Zelst. Dit veelbelovende begin bleek echter geen opmaat voor het verloop van de rest van de wedstrijd. Het leek of de Oudewaternaren al hun energie in die eerste minuten opgebruikt hadden. Met zes punten achterstand op de leider in deze competitie VVZ ’49 zullen de Oudewaternaren de komende weken uit een ander vaatje moeten tappen willen ze nog aanhaken.

Hoe anders zou het zijn geweest…..

als Griffioen, Venhof en Van den IJssel in respectievelijk de dertigste, vijfenveertigste en vijfenzestigste seconde die opgelegde kansen hadden benut, maar ja die vermaledijde goalie van Houten stond er niet om vliegen te vangen dus deed hij dat maar met de bal. Het enige dat de Oudewaternaren er uiteindelijk mee bereikten waren een aantal hoekschoppen die niets opleverden. Een veeg van Ivo Anbergen tegen de bal in plaats van een ferme trap kon  doelman Van Zelst ook niet verontrusten. Na een klein kwartiertje begon het spelbeeld te veranderen, eerst schoot verdediger Polman keihard richting een doelpunt maar er zat echter nog een Oudewaters lichaam tussen om het gevaar te keren. Een volgende waarschuwing werd door Karim Chahider afgegeven, zijn schot verdween rakelings naast het Oudewaterse doel. Diverse malen moest de Oudewaterse keeper zijn doel uit komen om een doorgebroken Houtenaar het scoren te beletten, dit na vaak verkeerde inschattingen van de Oudewaterse verdediging en/of middenveld. Miskleunen van verdedigers, middenvelders en uiteindelijk ook van de Oudewaterse doelman zelf leidden binnen een stief kwartiertje tot een 4-0 stand. De 1-0 kwam voor rekening van de nummer 9 Stefan Pijper uit een vrije trap (25ste min.), vervolgens was het Jacky Hup die moeiteloos de 2-0 op het scorebord bracht ( 33ste min.). Doelpunt nummer drie was weer voor Pijper (3-0, 39ste min.) en daaropvolgend was het weer Hup die de armen omhoog kon steken (4-0, 41ste min.).

Ook de eer niet gered

Meer aanvallend begonnen Oudewater aan de tweede helft, maar toch zag je dat het geloof in eigen kunnen weg was. Nick van den IJssel schoot bij zijn eerste poging over en ook Bart Griffioen had met een zelfde probeersel geen succes. Laatstgenoemde moest na een blessure vervangen worden door Tim Goes en Arno Baas kwam de moegestreden Wouter van Sprundel vervangen. Tim Goes dacht nog te scoren, maar de assistent-scheidsrechter had tot verdriet van Goes buitenspel geconstateerd. Aan de overzijde kwam Pascal Peek na een voorzet over rechts slechts een teenlengte tekort maar kort daarna was het toch weer prijs, zijn collega aanvaller Aimane Mechroubi kreeg een cadeautje van doelman De Ruyter (5-0, 75ste min.). Sven Rietveld die net Oudewater’s aanvoerder Venhof had vervangen kwam wel tot scoren maar of de eer daarmee gered was ?! (86ste min. 5-1).

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Mike Rijsbergen, Mike Snel, Björn Stalvord, Djardo Boele, Simon La Lau, Nick van den IJssel, Wouter van Sprundel ( Arno Baas), Menno Venhof ( Sven Rietveld), Ivo Anbergen, Bart Griffioen (Tim Goes).