Het onmogelijke is gebeurd!

Zaterdag 6 mei is er een voor in de boeken. Met nog 2 wedstrijden op het programma, hadden we dus nog 2 kansen om onze eerste punten van deze fase te pakken. Een paar keer dachten we er dichtbij te zitten, maar na de reguliere speeltijd viel het telkens weer een beetje tegen.
Uit tegen CVC Reeuwijk MO11 moest het gebeuren. De omstandigheden waren perfect: uitslapen, een heerlijk zonnetje, perfecte grasmat, eindelijk een meidenteam als tegenstander en een handvol enthousiaste (lees: bloedfanatieke vaders😊)
Om exact 10.00 uur floot de spelbegeleider af en meteen schoot FCO uit de startblokken. Met een gedegen opstelling speelde we heel solide. Na al een paar gevaarlijk geweest te zijn, was het nu eindelijk raak. Via een pass vanuit het middenveld werd Pleun 1 op 1 voor de keeper gezet, ze twijfelde geen seconden en de 0-1 was een feit…

Na een aantal hele goede reddingen van onze goalie Bente, was een hard schot van de CVC spits nu haar te machtig en stond het plotseling 1-1. Met een paar tactische omzettingen in de opstelling hoopte we voor de rust nog toe te slaan en wat we normaal alleen hoopte, gebeurde nu ook. Via een lange bal vanuit achteruit werd Liz via Demi vrijgezet en ronde beheerst af. Ruststand 1-2!

De dug-out was te ver weg, dus we besloten op het veld de limonade te nuttigen en gelijk gebruik te maken van wat tactische tips en dat we nog een lange weg te gaan hebben en het niet vanzelf gaat. Als er 1 of 2 meiden dit hebben gehoord en ook nog eens hebben opgenomen, zijn we al tevreden 😊.

Na de limonade en wat dansjes verder, werd er uiteindelijk afgetrapt voor de 2e helft en we merkten dat het sportieve CVC steeds sterker werd en we moesten dan ook heel veel verdedigen. Een paar keer viel bijna de 2-2, maar Mila (2e helft de keeper) redde een paar keer heel knap. De 2-2 hing dan ook in de lucht, maar Demi dacht daar anders over en dribbelde door de verdediging heen en schoot knap raak. 1-3.

Direct na de aftrap counterde ook CVC heel knap en maakte de onverwachtse aansluitingstreffer 2-3. In plaats van het lekker uit te voetballen, moesten we dus voor iedere meter knokken om zo onze eerste overwinning over de streep te trekken. En dat lukte gelukkig en onder een luid applaus van de meegereisde supporters verlieten we het veld met de punten in de tas. Het onmogelijke is dus gebeurd!

Na zoveel nederlagen en nog altijd positief, zijn de complimenten voor de meiden van MO-11. Die hebben dit zeer verdiend! In willekeurige volgorde: Tess B, Tess L, Tessel (skypeverbinding), Nikkie, Mila, Sofie, Bente, Pleun, Isis, Liz en Demi….

Hieronder een van die mooie doelpunten van MO-11. Gefeliciteerd dames!